![]() |
|
Dexibell Vivo S9 - Wersja do druku +- Muzykuj.com Forum (https://forum.muzykuj.com) +-- Dział: Aktualności (https://forum.muzykuj.com/forumdisplay.php?fid=255) +--- Dział: Newsy (https://forum.muzykuj.com/forumdisplay.php?fid=256) +--- Wątek: Dexibell Vivo S9 (/showthread.php?tid=1966) |
Dexibell Vivo S9 - garit - 20.07.2018 Niesamowity sprzęt, świetna prezentacja. Koniecznie do końca! https://www.youtube.com/watch?v=qaUowATaBq0 RE: Dexibell Vivo S9 - Dafik - 21.07.2018 Ostrzyłem się kiedyś na Vivo S3. Na szczęście ograłem w sklepie i zachwyt minął. Bazowy Vivo Grand nie do przyjęcia. Jak odpada fortepian, odpada cały instrument. RE: Dexibell Vivo S9 - Rychubil - 21.07.2018 Świetna prezentacja. Fajny instrument, jest się czym bawić ale chyba wolałbym Yamahę P515. RE: Dexibell Vivo S9 - hammond - 22.07.2018 P515 nie ma hammondów sterowanych
RE: Dexibell Vivo S9 - Rychubil - 22.07.2018 (22.07.2018, 00:21)hammond napisał(a): P515 nie ma hammondów sterowanych Wiem ale mimo to raczej Yamaszka
RE: Dexibell Vivo S9 - Dafik - 22.07.2018 (21.07.2018, 19:27)Rychubil napisał(a): Świetna prezentacja. Fajny instrument, jest się czym bawić ale chyba wolałbym Yamahę P515. Zdecydwanie
RE: Dexibell Vivo S9 - garit - 25.07.2018 Ja jeszcze nie widziałem chyba żadnego Dexibella w sklepie. Może od S3 do S9 zrobili jednak jakiś postęp? Jak będzie to ogram. Chociaż ja wybieram między Nordem NS3 lub Electro 6 a Dexibellem S9, to raczej Nord. RE: Dexibell Vivo S9 - Rychubil - 25.07.2018 (25.07.2018, 13:58)garit napisał(a): Chociaż ja wybieram między Nordem NS3 lub Electro 6 a Dexibellem S9, to raczej Nord. Czytałem twój wątek. Ograłeś norda w wersji HP? Co w końcu, Electro czy Stage? P S. Ja też bym wybrał norda
RE: Dexibell Vivo S9 - garit - 25.07.2018 Decyzja po wakacjach, na jesieni a może i na początku przyszłego roku. Jest czas na ogrywanie. Jeszcze nie ograłem HP. Cały czas się pałuję między NS3 a Electro 6, mam już nawet wielką porównawczą tabelkę w excelu, ha ha ha. Ale chciałbym dotknąć chociaż tego S9. Jest jak to mówią GAS .
RE: Dexibell Vivo S9 - Rychubil - 26.07.2018 (25.07.2018, 19:32)garit napisał(a): ... mam już nawet wielką porównawczą tabelkę w excelu, ha ha ha. Też kiedyś robiłem takie tabelki Najlepiej jednak wszystkie te różnice porównać na żywo w sklepie. GAS co to znaczy?
RE: Dexibell Vivo S9 - garit - 26.07.2018 No jasne, porównam porównam. A myślałem, że to od Go and See, jak czujesz, że musisz coś ograć. RE: Dexibell Vivo S9 - Rychubil - 26.07.2018 (26.07.2018, 14:31)garit napisał(a): ... Go and See, jak czujesz, że musisz coś ograć. Aha! tak, zgadza się ![]() No cóż, Ja nadal nie potrafię się przekonać do używania w polskim języku, anglojęzycznych skrótów. Jestem chyba programowo przybyszem z przed epoki, obywatelem z przed dekady ![]() https://m.youtube.com/watch?v=tD651uQqV2k RE: Dexibell Vivo S9 - garit - 19.12.2018 No sorry, ale musiałem to tu wrzucić, niesamowity jest ten Kamil: https://www.youtube.com/watch?v=1hc7IesO0hk RE: Dexibell Vivo S9 - Dafik - 19.12.2018 Tak grają najlepsi ![]() Poza tym jednym filmem nie mamy żadnej relacji z Dexibell Piano Meeting, szkoda. RE: Dexibell Vivo S9 - garit - 19.12.2018 The best of the best! No właśnie, coś tam Paweł mówił, że będzie, może pod choinkę. RE: Dexibell Vivo S9 - bestspec - 19.12.2018 Moim zdaniem (ale i nie tylko moim jak udało mi się usłyszeć), jak dodadzą dobry wirtualny syntezator to Clavia będzie w opałach. Myślę że chłopaków stać bo w końcu to banici z Rolanda więc wiedzą jak sie robi syntezatory ![]() Dla mnie wielki plus że robią moduł od czego odszedł Korg czy Yamaha bo wystarczy mi już parapetów ![]() Słabo natomiast marketingowo są zorganizowani moim zdaniem bo instrument trudno dostępny w fizycznych sklepach a chętnie bym go ograł ale w Łodzi można o tym zapomnieć. RE: Dexibell Vivo S9 - hammond - 20.12.2018 (19.12.2018, 09:53)Dafik napisał(a): Tak grają najlepsi Relacji nie ma, ale będzie kilka fajnych filmów
RE: Dexibell Vivo S9 - garit - 17.07.2019 No i jest filmik. Oj szkoda, że nie mogłem być w tym roku w Rzgowie. https://www.youtube.com/watch?v=-ECd5uqslAs&fbclid=IwAR1CjHrpABoT3r0nDUupRBaPRYm-M7gpP4NOfuICP6dVDpqMKdP3zX6B9LE RE: Dexibell Vivo S9 - Dafik - 18.07.2019 Jak się czyta specyfikację, to Vivo powinno być najlepiej brzmiącym stage piano na świecie. Czy tak rzeczywiście jest ??? RE: Dexibell Vivo S9 - Rychubil - 18.07.2019 (18.07.2019, 18:52)Dafik napisał(a): Jak się czyta specyfikację, to Vivo powinno być najlepiej brzmiącym stage piano na świecie. Myślę że chyba jednak nie. Zapytaj kolegi Quaroll, który miał krótko S7 (też z biblioteką Platinum) i się go jednak pozbył na rzecz Korga Grandstage. RE: Dexibell Vivo S9 - Dafik - 19.07.2019 Cytat:Myślę że chyba jednak nie. Zapytaj kolegi Quaroll, który miał krótko S7 (też z biblioteką Platinum) i się go jednak pozbył na rzecz Korga Grandstage. Ryszard, nie miałem odwagi tego napisać ale sam bawiłem się w sklepie biblioteką Platinum i ona po prostu nie brzmi. RE: Dexibell Vivo S9 - Rychubil - 19.07.2019 (19.07.2019, 08:04)Dafik napisał(a):Cytat:Myślę że chyba jednak nie. Zapytaj kolegi Quaroll, który miał krótko S7 (też z biblioteką Platinum) i się go jednak pozbył na rzecz Korga Grandstage. No i z tego co pamiętam, to właśnie bardzo podobne zdanie w tej kwestii miał Quaroll. P.S. Po to forum jest niezależne od jakiegokolwiek lobby, żeby można było odważnie wyrażać swoje zdanie więc śmiało
RE: Dexibell Vivo S9 - garit - 19.07.2019 A pytanie z innej beczki, co do tej aplikacji na ipada, którą tam zachwalają to ona czerpie brzmienia z Dexibella czy z siebie? I drugie pytanie rozumiem, że ona działa tylko z Dexibellem? RE: Dexibell Vivo S9 - bestspec - 19.07.2019 Aplikacja jest za darmo więc pobierz i wypróbuj bo warto. Ja z niej troche korzystam jak chce się pobawić w autoakompaniament. Aplikacja ma 3 tryby. Touch - do tworzenia songów składanych między innymi z gotowych patternów lub zewnętrznych. Instrument - Autoakompaniament. Każdy rytm ma 4 wariacje i 4 przejścia oraz synchroniczny start i stop, tryb chord latch i bass note. W darmowej wersji nie wiele rytmów jest (nie pamiętam ile było bo dokupiłem). Odblokowanie pełnej wersji = sporo dodatków i kilka darmowych rytmów. Rytmy można dokupować po 4,99 zł za sztukę a przed zakupem można odsłuchać. Ten tryb odgrywa akompaniament własnymi barwami a nie przez MIDI z zewnętrznego instrumentu ale brzmi to na prawdę sensownie jak na te koszty bo zawsze mamy właściwa głośność itp (w aplikacjach tego typu gdy podkładamy barwy z GM zewnętrznego instrumentu zawsze jest coś do poprawiania - a tu nic). Po za graniem autoakompaniamentem na żywo można tez układać songi wpisując po kolei akordy jak w Band in a Box i odegrać to jako podkład dogrywając coś na żywo. Vivo digital piano - to samo co Instrument tylko integruje się z instrumentami Dexibel i wzajemnie sobą sterują (np suwaki instrumentu ściszaja ścieżki akompaniamentu, przyciski na instrumencie wyzwalają przejścia itp). Pewnie też akompaniament może grać przez midi barwami z Dexibel ale tego nie sprawdzę. Naprawdę fajna aplikacja i nie na darmo wygrała tytuł najlepszej aplikacji muzycznej 2018 r. Jak podłączysz iPada przez USB bezpośrednio do MODX to MODX stanie się zewnętrzną kartą dźwiękową dla ipada i MODX wraz z dźwiękiem z ipad masz w słuchawkach lub wypuszczone na mikser a do tego działa midi po usb więc masz komplet razem. Zawsze to mniej kabli
RE: Dexibell Vivo S9 - garit - 19.07.2019 No bestspec jesteś niezastąpiony. Ciekawe czy na iPhonie też pójdzie? I tak planuję za jakiś czas zakup ipada to wtedy popróbuję na całego. Dzięki! RE: Dexibell Vivo S9 - bestspec - 20.07.2019 Na iphonie działa tak samo jak na ipadzie. RE: Dexibell Vivo S9 - garit - 22.07.2019 Zainstalowane, działa. Ale z klawiszem poróbuję później. Dzięki! RE: Dexibell Vivo S9 - pawlowski81 - 22.02.2024 Witam. Posiadam vivo s7 pro i mam pytanie.Czy ktoś posiada PL instrukcję i ewentualne Setupy. Pozdrawiam. |