|
Korg i3 ; Pa 300 ; PSR E538.
|
|
15.03.2026, 13:23,
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.03.2026, 13:59 przez Rycho64.)
|
||||
|
Korg i3 ; Pa 300 ; PSR E538.
Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem Yamahy PSR E473 a chciałbym zamienić na Korga I3 ,lub Pa 300, lub ewentualnie Yamahę PSR 583.
Generalnie, to ze mnie żaden klawiszowiec ( może trochę bardziej gitarzowiec ) a, że jestem w wieku już prawie emerytalnym, te modele które zaznaczyłem, są dla mnie osiągalne cenowo. Naoglądałem się dużo filmików z p. Pawłem Lemańskim i jestem zafascynowany jego grą i profesjonalizmem. W jego wykonaniu każdy z tych klawiszów jest super, no ale do rzeczy. Interesuje mnie zrobienie sobie fajnego i szybkiego podkładu na bazie Stylu pod granie na gitarze, ale nie koniecznie. Poukładanie sobie parę nutek, zapętlenie tego. Korgi mnie zakręciły totalnie ze względu na Pady i barwy syntezatorowe. Yamacha jest prostsza i już prawie ogarnąłem chaziajstwo. Pytanie mam takie : Czy w Yamasze 583 da się to zrobić ( mimo słabszych barw, Padów ), który Korg byłby do tego łatwiejszy i ma ciekawsze barwy ? Sorki za ględzenie, ale od dwóch miesięcy oglądam na YT p. Pawła a sprawdzić nie mam jak i gdzie. będę wdzięczny za każdą podpowiedź. Pozdrawiam. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości