|
obsługa pc3k
|
|
15.12.2012, 15:34,
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.12.2012, 16:03 przez waldas27.)
|
||||
|
obsługa pc3k
Witam!
W końcu byłem w sklepie muzycznym music store profesionall w poznaniu, aby przetestowac kilka klap! a mianowicie kurzwila pc3k8, yamaha motif xf6, oraz korga kronosa i norda stage 2. Prawda jest taka że niegdy nie mialem do czynienia z tymi markami wiec na pewno trzeba by bylo poswiecic sporo czasu zeby je ogarnac. Ale na intuicje naprawde korg kronos i yamaha praktycznie instrukcja nie jest potrzebna, natomiast kurzweil pc3k8 to naprawde masakra. Nawet gosciu z 25 letnim starzem w tym sklepie i jego wlasciciel zarazem nie ogarnial go wogole, brzmienie ma spoko ale malo brzmien padow, bębny są najsłabszym ogiwem tego workstation po pierwsze nie ma gotowych zestawow perkusyjnych tylko dzwieki są porozrzucane po calej klawiaturze nie jest to spojne no i brzminei bebnow no sorry klapa totalna nawet yamaha modelu nie pamietam ale kosztuje ok 2000zł powalał go na kolana totalnie z bębnami. Seqenser wogole nie do ogarniecia na pierwszy rzut ok totalnie przynajmniej przeze mnie, (pracowalem na rolandzie fantomie g7). Brzmienia piana spoko e piana troche malo ich jest. Banki tez nie czytelne szukac trzeba wszystkiego i np wcisnie sie przycisk piano to nie wraca do pianin wiec albo nie potrzafie sie nim obslugiwac albo ten instrumen nie jest totalnie dla mnie... czy ma ktos instrukcje w pdf do pc3 k |
|||
|
15.12.2012, 16:39,
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.12.2012, 16:50 przez cziko.)
|
||||
|
RE: obsługa pc3k
Hej. Zacząć trzeba od tego co chcesz robić na klawiszu i do czego chcesz go używać. Kurzweil pc3/k to klawisz typowo sceniczny. Jako workstation raczej (w moim odczuciu ) się nie sprawdza. Jednak jeśli bym chciał coś nagrać to i tak lepiej użyć dawa i tyle. Nie rozumiem dlaczego się opierasz na gościu z 25 letnim stażem który "nie ogarniał go w ogóle" widocznie go nie ogarniał
Nie chce na nikogo nic złego pisać ale mam syna 10 latka, który "ogarnia" mojego kurzweila w stopniu podstawowym a może i nawet więcej. Kurzweil ma inną politykę "myślenia". Jednak po szerszym zapoznaniu się z nim jest bardzo logicznie poszeregowany. Mało padów ? (być może) ale to nie jest klawisz w stylu masz i grasz. Postawiono tam bardziej na użytkownika, na jego własną pomysłowość i kreację brzmienia. Fakt trzeba troszkę pomyśleć ale "myślenie chyba nie boli " . Dodatkowo są fora gdzie można ściągnąć sobie brzmienia a i przecież pc3k posiada smapler więc w czym problem. Ja również byłem na początku nieogarnięty gdyż pracowałem całe życie na Korg-ach jednak w dalszym ciągu odkrywam w nim coś nowego i barwy, które tam usłyszałem w pierwszym dniu bym określił jako przeciętne jednak w tej chwili jestem bardzo pozytywnie zadowolony. Jeśli szukasz brzmień bardziej nowoczesnych to zdecydowanie korg, yamaha jednak jeśli chcesz opierać się o repliki brzmień zdecydowanie kurzweil, nord. Niestety większość przyzwyczaiła się do brzmień "oszukanych", "przesłodzonych" i na podstawie tego często są wyciągane wnioski. Dla mnie priorytetem są barwy typu piano, epiano, pads, synth i kb3 i logiczna obsługa reszta mnie nie obchodzi bo po prostu jest mi nie potrzebna. Natomiast jeśli chciał bym kiedyś coś aranżować to zdecydowanie wolał bym wykorzystać vst.Naprawdę obsługa nie jest tak trudna chociaż konkurencja nauczyła (otępiła) człowieka "dotykaniem paluszkiem"
|
|||
|
15.12.2012, 18:08,
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.12.2012, 18:14 przez waldas27.)
|
||||
|
zgadzam się z Tobą, wiesz dlatego szukam próbuje testuje bo chce kupić coś na lata, chce troche swojej muzyki nagrywac. Nie mam kompa i narazie nie zamierzam kupować, wolę klawisz ale kurcze nie wiem do końca co będzie dla mnie dobre. Kurzweil powalił mnie brzmieniem, nie mogłem od niego odejść wiem że nie ma instrukcji w języku polskim do niego może jednak ktoś ma. Ja napaliłem się na tego kurzweila ale nie jestem dobry w nowinkach technicznych i boje się że go nie ograne bez instrukcji, żałuje że te bębny nie są poukładane w jakieś zestawy, jak się pracuje na nim cziko w sensie produkcyjnym bo przeciez to jest workstation
chce bawić się trochę muzyką, miałem rolanda juno-g w przeszłości i rolanda fantoma g7 więc naprawdę nie wiem co wybrać teraz żeby trochę się pobawić. Każda rodzaj muzyki mnie interesuje więc to trudny wybór. Sorry że tak męczę ale chcę coś kupić do 8 tys i nie chcę kupić czegoś pochopnie |
|||
|
15.12.2012, 18:25,
|
||||
|
(15.12.2012, 18:08)waldas27 napisał(a): jak się pracuje na nim cziko w sensie produkcyjnym bo przeciez to jest workstation Pozwólcie Koledzy że się podepnę... ale również posiadaczy pc3 chciałem zapytać o Sekwencer... Czy wg Was naprawdę nie da się na nim pracować bez kompa? No i jeśli to jak to naprawdę wygląda w praktyce i ile "ogarniającym" go sprawia naprawdę problemów? Ja również szukam workstatnion - znam stare Korgi od podszewki...ale potrzebuję czegoś co mi ogarnie aranże bez kompa, porządnych barw i niezłej mechanicznie klawiatury. Barwy i klawiatura - wszyscy pieją PC3 i "na ucho" się zgadzam... Tylko jak to ogarnąć w sekwencerze, bez kompa? Na sąsiednim forum rozmawiałem o Korgu Krome i innych w tej klasie (okolice 5-6 tysięcy) i skolei w nich klawiatury leżą... A ja chcę się przesiąść z duetu: Na dole - Yamaha P-120, na górze - Korg PS60 i uzupełnić to o sekwencer i zamknąć w obudowie workstation (z powiedzmy 73/76 klawiszami) bo 88 to stanowczo za ciężko. Nie chcę żeby klawiatura wnerwiała swoją taniością, albo obsługa powalała wielkimi problemami z byle najprostszą operacją.... Doradźcie proszę "starzy wyjadacze" czy warto z PC3 próbować produkcji, czy poszukać czegoś innego? |
|||
|
15.12.2012, 18:40,
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.12.2012, 18:46 przez cziko.)
|
||||
|
Odnośnie sekwencera się nie wypowiem bo nigdy nie używałem tzn. nie jest mi w ogóle potrzebny ale słyszałem, że nie jest pierwszych lotów odnośnie obsługi ale to tylko ze słyszenia. Jeśli chcesz aranżować to ja bym się skłaniał w stronę korga czy yamahy. Kurzweil pc3/k bardziej bym nazwał performance kontroler niż workstation. Waldas27 powiem tak łatwiej i szybciej (chyba) Ci będzie zaaranżować na korgu czy yamaha-ce niż na kurzweilu ale to jest tylko przypuszczenie na podstawie przesłuchiwania w internecie aranżacji na klawiszach.
Krome bym nie kupił ze względu na niezbyt pochlebne opinie na jego temat oraz ograniczenia ale kronosa z chęcią bym łyknął gdyby nie był taki drogi . Generalnie trzymam się zasady, że "klawisz mam być uzależniony od grającego na nim a nie grający od klawisza".
|
|||
|
15.12.2012, 18:46,
|
||||
|
ten sam mam problem i próbuje go rozwiązać mixer! Może ktoś pomoże nam....
|
|||
|
15.12.2012, 18:49,
|
||||
|
Chyba będzie problem odnośnie sekwencera gdyż mało osób aranżuje na kurzweilach (coś w tym jest)
|
|||
|
15.12.2012, 19:02,
|
||||
|
(15.12.2012, 18:40)cziko napisał(a): Krome bym nie kupił ze względu na niezbyt pochlebne opinie na jego temat oraz ograniczenia ale kronosa z chęcią bym łyknął gdyby nie był taki drogi Co racja to racja... które ograniczenie Kroma Tobie "cziko" najbardziej przeszkadzają? A Kronos - rzeczywiście, cena zaporowa.... ![]() Co ewentualnie polecali byście na workstation z zakładanego budżetu (5-6 tysięcy), bez rozmów o używkach i wyższości używanego flagowca nad budżetówką... (mówimy o fabrycznie-nowym, budżetowym workstation dostępnym na polskim rynku) ? Chcę zwrócić uwagę nie tylko na barwy i obsługę produkcyjną, ale i na klawiaturę... Znacie pewnie dobrze ból przyzwyczajenia do 88 ważonej...Chciałbym "odchudzić" klawiaturę i nie stracić "filingu" ![]() Miałem taką nadzieję, że dzięki Waszej pomocy nie będę musiał skreślać z listy PC3 (w którejś wersji...)... |
|||
|
15.12.2012, 19:05,
|
||||
|
No właśnie w tym problem Ci powiem że nie spotkałem nikogo kto naprawdę może powiedzieć coś więcej na temat tego instrumentu nie wiem czemu, przecież tutaj sporo osób go ma ...
może ma ktoś instrukcje po polsku w pdf? Jak dziś go przejrzałem na żywo to ten seqwenser nie wygląda wogóle ciekawie i praca na nim to podejrzewam katusze nic tam nie było czytelne. Graficznie to już wogóle nie jest tam nic przedstawione nie wiem nie znam się na tym ale brzmienia wiem że ma ok tylko że troche ich mało |
|||
|
15.12.2012, 19:08,
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.12.2012, 19:32 przez cziko.)
|
||||
|
O ograniczeniach to myślałem przede wszystkim o braku after touch według mnie w tej klasie cenowej to niedopuszczalne.
waldas27 mam instrukcję jak chcesz mogę podesłać. Odnośnie czytelności uwierz mi tam wszystko jest czytelne. Konkurencja przyzwyczaiła Cię do ładnych kolorowych obrazków ale czy to rzeczywiście jest najważniejsze
|
|||
|
15.12.2012, 20:01,
|
||||
|
(15.12.2012, 19:08)cziko napisał(a): O ograniczeniach to myślałem przede wszystkim o braku after touch według mnie w tej klasie cenowej to niedopuszczalne. Cziko jeśli możesz to i ja bym poprosił o instrukcję - zobaczymy przynajmniej na papierze jak to wygląda.... mail: mx360@wp.pl Czy jest na forum ktoś kto ma/miał PC3 i korzystał (na poważnie) z sekwencera? Wnioskując po tym jak toczy się dyskusja - nie było by pewnie łatwo przenieść na PC3 arnżacji nagranych na Yamaszce czy Korgu (np zgrać w midi i przenieść do SEQ w PC3 i obrobić) ?? Słusznie się domyślam że to porywanie się z motyką na słońce? |
|||
|
15.12.2012, 20:17,
|
||||
|
Nie ma problemu z instrukcją.
"Słusznie się domyślam że to porywanie się z motyką na słońce?" nie odpowiem bo nie wiem, jednak wcześniej starałem sie odpowiedzieć konkluzją na Twoje pytanie
|
|||
|
15.12.2012, 20:27,
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.12.2012, 20:28 przez 12grudzien.)
|
||||
|
(15.12.2012, 15:34)waldas27 napisał(a): Witam! Powiem krótko - bzdura totalna. Po 1. Przyznaj się ile nad instrumentem spędziłeś czasu Po 2. Skoro kierujesz się gościem z z muzycznego z 25-letnim stażem, to dziękuję Ci bardzo. Jakbyś nie wiedział, jacy ludzie ( w większości, bo nie mówie o wszystkich ) pracują z sklepach muzycznych - kompletne nemo i 0 ogarnięcia tematu. Jeśli chodzi o sekwencer - albo poczekajcie na wypowiedź mr. hammonda, a jak nie to zapraszam na forum instrumentyklawiszowe.com i zagadajcie do gościa "klawiszowiec67". Powinien pomóc.
Gram na: Nord Stage 2 88, Studiologic VMK 188+, Yamaha Motif ES Rack, Yamaha Clavinowa CVP 405
Było: Korg N5 EX, Roland XP30, Kurzweil PC3, Kurzweil PC3 61 + Ribbon Controller |
|||
|
15.12.2012, 23:09,
|
||||
|
(15.12.2012, 20:17)cziko napisał(a): Nie ma problemu z instrukcją. Pięknie dziękuję "Cziko" za podesłaną lekturę. Lakoniczna ale interesująca. Napewno warta przestudiowania. Wdzięczny też będę za każdą uwagę sekwencerowych praktyków z PC3, zwłaszcza za ostrzeżenia przed potencjalnymi problemami... Więc jeśli tylko ktoś ze specjalistów mógłby... (mr.Hammond, lub inni zacni...) to czekamy na wskazówki. |
|||
|
16.12.2012, 08:16,
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.12.2012, 08:42 przez cziko.)
|
||||
|
Proszę bardzo Mixer
![]() http://kurzweil.com/product/pc3x/video/ - Goefrey demonstruje podstawy. Warto prześledzić. |
|||
|
16.12.2012, 19:16,
|
||||
|
Brak dużego LCD może odstraszyć w rejestracji. Ja z powodzeniem nagrywałem szybkie pomysły. Wbijałem bęben pianio, bas itd. Szybka kwantyzacja jeśli była potrzebna. Jest wszystko tak samo jak w innych sekwencerach, nawet Midi Event. Odnośnie małego Kurzweila to polecam Pc3 61. Jeśli ma służyć jako workstation to potrzebny będzie board Kore 64.
Kurzwei PC3x Pc2x , K2600x, fender Rhodes, Novation xio, Novation x station, Yamaha sk20, Yamaha motif rack es ,plg-150 vl . Virus ti Polar, Korg M3 76, Yamaha s90xs, Hammond Sk1 chętnie pomogę.
|
|||
|
16.12.2012, 22:39,
|
||||
|
(16.12.2012, 19:16)hammond napisał(a): Brak dużego LCD może odstraszyć w rejestracji. Ja akurat wyświetlacza się nie boję, pracy z sekwencerem sprzętowym uczyłem się wieki temu na Rolandzie MC 50 MkII (pamięta go jeszcze ktoś? )Chciałbym wiedzieć czy sam proces edycji nagranego, albo (co zdaje się gorzej...) przeniesionego z innej platformy materiału nie nastręcza problemów - niezgodności, "lewych" danych (sysex) powodujących np zawieszenie klawisza...? Jak też wygląda nadpisywanie barw na własne PC3 efektów i parametrów sekwencji....? i filtracja zawartych w np midzie z innego klawisza komunikatów (PC i CC) ? Obecność rozszerzenia jak rozumiem to rozwiązanie głównie kwestii bębnów? |
|||
|
17.12.2012, 08:21,
|
||||
|
(16.12.2012, 22:39)Mixer napisał(a):(16.12.2012, 19:16)hammond napisał(a): Brak dużego LCD może odstraszyć w rejestracji. MC50 pamiętam ![]() odpaliłem kiedyś na k2600 jakiegoś Midi i problemów nie było, ale niestety nikt chyba tego klawisza nie stosuje jako odtwarzacz smf, co niestety skutkuje milczeniem w takich tematach. Sekwencer idealnie nadaje się do rejestracji pomysłów.
Kurzwei PC3x Pc2x , K2600x, fender Rhodes, Novation xio, Novation x station, Yamaha sk20, Yamaha motif rack es ,plg-150 vl . Virus ti Polar, Korg M3 76, Yamaha s90xs, Hammond Sk1 chętnie pomogę.
|
|||
|
17.12.2012, 10:28,
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.12.2012, 10:31 przez Mixer.)
|
||||
|
"nikt chyba tego klawisza nie stosuje jako odtwarzacz smf"
Mi również nie o to chodzi... Gram już trochę i mam repertuar porobiony na różnych sprzętach (chodzi głównie o partie DRUM, BAS, GITARA, etc.. - które towarzyszą temu co gram na pianinie czy czymś innym solowym) - pomyślałem że może dało by się to w miarę bezboleśnie przenieść do PC3 obrobić i zapisać jako własny song, a to co powstanie w przyszłości nagrywać w wewnętrznym formacie Kurza... a najłatwiej chyba przenosić za pomocą standardu MIDI (SMF). Przenosiłem tak kiedyś na Korga (X3) i było ok. Roland robił problemy ze ścieżkami bębnów i dziwnie zachowywał się przy "zabawie" komunikatami zmieniającymi banki czy barwy - więc miałem krótko Spodziewam się, że współczesne Korgi będą w miarę kompatybilne i bezproblemowe... tylko barwy mają wprawdzie ok ale za mało selektywne (choć dla mnie do przełknięcia) i największy minus to brak fajnej klawiatury pół-ważonej (Kronos - za drogi, cokolwiek innego 88kl - za ciężko - starzejemy się...). PC3 barwowo i klawiaturą mi odpowiada, tylko czy warto przy jego "filozofii" sekwencera? Czy może lepiej odpuścić na rzecz np Korga Krome?
|
|||
|
17.12.2012, 16:14,
|
||||
|
Mixer,
sekwencer w PC3 jest super logiczny, nie wgryzałem się jakoś w głębiny i raczej orłem nie jestem jeśli chodzi o takie wynalazki, ale tak mi przypasił jakoś ten sekwencer, naprawdę jest wszystko logicznie wyłożone, być może w Krome jest podobnie, nie wiem, ale raczej jak już coś ma decydować to raczej nie sekwencer. Prędzej zwróć uwage na klawiaturę! W PC3 masz kilkaset songów fabrycznych, właściwie wiele z nich to tylko sekwencje wykorzystane potem w Riffach w Setupach, już podpatrując ich edycje można się wiele nauczyć. Te różne sekwencje z sekwencera (czyli Songi) sam możesz potem wykorzystać jako Riffy w swoich Setupach, zmieniając tam wiele parametrów (w Setupie już nawet nie w Songu). Jak dla mnie to wszystko jest bardzo intuicyjne i swietnie ułożone na ekranie, wcale nie przeszkadza ten wyświetlacz. Rzeczy bardziej związane z funkcją kontrolera czy masterkeyboardu, np wysyłka kanałow MIDI na różne wyjścia z poziomu Songu jest bajecznie prosta i czytelna. PS i nie mogę się nadziwić, że takie bzdury Ci tam w sklepie naopowiadali. Ale i tak chwała im, że mają tyle sprzętu do testów. Ja ostatnio w jednym sklepie w Warszawie jak się spytałem o możliwość ogrania Kronosa to usłyszałem czy naprawdę chcę kupić czy tylko sobie pograć? No szok, myślałem, że już te czasy minęły, chyba, że tam ludzie przychodzą i biorą prosto z magazynu bez rozpakowywania nawet .
|
|||
|
17.12.2012, 16:42,
|
||||
|
"Ja ostatnio w jednym sklepie w Warszawie jak się spytałem o możliwość ogrania Kronosa to usłyszałem czy naprawdę chcę kupić czy tylko sobie pograć?" - z klapek mnie wyrwało!!! Gdyby administrator się zgodził można by umieścić nazwę tego sklepu aby wszyscy wiedzieli którego unikać. Może mniejszy popyt w tym sklepie spowodował by przemyślenie własnych zachowań wobec klienta
.
|
|||
|
17.12.2012, 17:21,
|
||||
|
Ja z takim przypadkiem spotkałem się w Katowicach w dużym sklepie muzycznym, kiedy chciałem ograć Rolanda RD 700 NX
Gram na: Nord Stage 2 88, Studiologic VMK 188+, Yamaha Motif ES Rack, Yamaha Clavinowa CVP 405
Było: Korg N5 EX, Roland XP30, Kurzweil PC3, Kurzweil PC3 61 + Ribbon Controller |
|||
|
17.12.2012, 18:05,
|
||||
|
Panowie nie odbiegajmy od tematu :-) Rynek zweryfikuje takie zachowania. Najgorsze jest to że takie zachowanie jest praktykowane przez sprzedawców a nie właścicieli.
Jeśli boisz się sekwencera PC3, to program Reaper może pomóc ci zrzucić ciężar obsługi plików midi na komputer.
|
|||
|
17.12.2012, 18:35,
|
||||
|
"jak już coś ma decydować to raczej nie sekwencer. Prędzej zwróć uwage na klawiaturę!"
Właśnie dlatego myślę o PC3... Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Napewno wszystkie przeanalizuję i wezmę pod uwagę. A już nie ma mowy, żeby skreślać Kurzwaila przez wyświetlacz...Z tego co czytałem w instrukcji - a były tam i zrzuty ekranu to nie powinien on utrudniać pracy przez brak środowiska graficznego. Tylko czy są tam takie funkcje jak "play filter", "midi event filter", albo "program change filter", czy "control change filter" - albo coś co się podobnie nazywa a służy do zablokowania komunikatów midi zgranych na ścieżkę i umożliwia nadpisanie takowych dla modułu z PC3? Bo to właśnie tego typu zdarzenia powodują kwiatki w stylu: "Nie zapisuje mi zmian, nie chce zmienić barwy, gra nie tym co trzeba, trak perkusji gra barwą pianina..." A wolałbym takich "stresów" uniknąć... Stąd moje (pewnie już upierdliwe) pytanie - czy PC3 pozwala to sprawnie edytować, czy raczej byle zmiana urasta do kosmicznej rangi problemu...? |
|||
|
17.12.2012, 21:08,
|
||||
|
Jesli gra inna barwa to uruchamiasz wybrane brzmienie i wciskasz enter potem tylko rec i jest wczytane na stale. Zawsze mozesz skorzystac z midi event i tam bedziesz mial wszystkie komunikaty. Pobierz instrukcje i zobacz dzial sekwencer.
|
|||
|
17.12.2012, 21:16,
|
||||
|
(17.12.2012, 21:08)hammond napisał(a): Jesli gra inna barwa to uruchamiasz wybrane brzmienie i wciskasz enter potem tylko rec i jest wczytane na stale. Zawsze mozesz skorzystac z midi event i tam bedziesz mial wszystkie komunikaty. Pobierz instrukcje i zobacz dzial sekwencer. Czytałem ten rozdział w jej polskim tłumaczeniu - które mam dzięki uprzejmości kolegów z niniejszego forum...(uniżenie kłaniam "Cziko"). Bardzo wiele mi rozjaśniło. Po rozmowie z Wami to nie wygląda tak przerażająco jak się spodziewałem... Dziękuję za wszystkie rady i wypowiedzi. |
|||
|
21.03.2013, 11:07,
|
||||
|
Jeszcze od siebie dodam coś o mikserze w serii PC3/PC3K.
Edycja jest prosta w rozumowaniu i logiczna do bólu jak Ray Kurzweil . Ja nagrywam na razie tylko w sekwencerze (mam Kurza od grudnia 2011, najpierw PC361 później zmieniłem na PC3K8).Sekwencer obsługą przypomina pracę szeregową, np: ustawiasz kanał na którym chcesz nagrywać, wciskasz record słyszysz metronom i grasz. Na koniec stop. Możesz zapisać to, edytować co chcesz. Jeśli edytować to wybierasz najpierw jeden z 16 traków (ten który chcesz edytować, np. ten który właśnie nagrałeś). Teraz z opcji na ekranie wybierasz rodzaj edycji (kopiowanie nut na dalsze takty, kwantyzacja, wycięcie, itd.) teraz ustalasz początek o koniec operacji (czyli określasz zasiąg taktu-ów do skopiowania, kwantyzacji, itd.)) wciskasz done i koniec. Podsumowując, najpierw robisz jedną operację, później następną, później następną, itd. - szeregowo. Trochę jak w obsłudze tabletów - tu nie ma multitaskingu . Myślenie podobne trochę do tego z Apple. Ale właśnie dzięki temu rzadko się popełnia błędy bo w każdej chwili wiesz co robisz. Najlepiej sprawdzić to z kimś ktoś Ci pokaże, lub pooglądaj filmiki na youtube z Kurzweila o edycji sekwencera.Pozdrawiam,
Kurzweil PC3K8+Kore64||Yamaha AN1X, CS1X||Waldorf Rocket, Streichfett, Pulse 2||Roland Juno-X, SH-4D, JV-1010+SR_98||KORG R3, Wavestate, 05/RW, X5DR, Monotron+Delay+Duo||Alesis SR18 i AirFX||KAWAI Q80||Novation Bass Station II ||Strymon BigSky||VSTi(KORG Legacy, Spectrasonics Omnisphere,Alpha-Ray)||Apple MacMini+Logic 9 Pro||PC+Cubase 12 Pro.
|
|||
|
13.04.2014, 01:48,
|
||||
|
Robie niezły odkop, ale mam prośbę. Czy cziko lub ktoś kto posiada instrukcje pl do pc3 ( najlepiej LE, ale może być od x lub k) mógłby mi ją podesłać na mail jasiud@op.pl ? Z góry dziękuję bardzo :-)
Kurzweil PC3LE8, Pianino Ostlind & Alkvist, Panasonic sx-kc 200,
Yamaha Arius YDP-140; |
|||
|
13.04.2014, 13:22,
|
||||
|
Poszło na jasiud@op.pl Pozdrawiam.
|
|||
|
13.04.2014, 13:42,
|
||||
|
Dziękuje uprzejmie! Mixer jesteś wielki !
Kurzweil PC3LE8, Pianino Ostlind & Alkvist, Panasonic sx-kc 200,
Yamaha Arius YDP-140; |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Pc3k - awaria? | mar11111 | 4 | 1,957 |
14.03.2025, 22:15 Ostatni post: bestspec |
|
| Pc3k - coś świruje :) | mar11111 | 11 | 14,974 |
27.10.2020, 23:36 Ostatni post: mar11111 |
|
| Brzmienia akordeonu z PC3K do SP5-8 | techa4572 | 1 | 4,330 |
25.01.2019, 23:24 Ostatni post: bestspec |
|
| Rhodes dla PC3k | Valtari | 3 | 10,639 |
24.02.2016, 21:01 Ostatni post: hammond |
|
| PC3K w teatrach muzycznych | garit | 2 | 7,773 |
29.10.2015, 11:08 Ostatni post: Azzorek |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Nie chce na nikogo nic złego pisać ale mam syna 10 latka, który "ogarnia" mojego kurzweila w stopniu podstawowym a może i nawet więcej. Kurzweil ma inną politykę "myślenia". Jednak po szerszym zapoznaniu się z nim jest bardzo logicznie poszeregowany. Mało padów ? (być może) ale to nie jest klawisz w stylu masz i grasz. Postawiono tam bardziej na użytkownika, na jego własną pomysłowość i kreację brzmienia. Fakt trzeba troszkę pomyśleć ale "myślenie chyba nie boli "