|
Pianino cyfrowe dla srednio i zaawansowanego gracza
|
|
30.01.2018, 07:16,
|
||||
|
RE: Pianino cyfrowe dla srednio i zaawansowanego gracza
Dziekuje pieknie za taka rozbudowana odpowiedz! Juz mi bardzo pomogles!
![]() Pianistki to raczej jednak chyba ze mnie nie bedzie Jak na scene to tylko z saksofonem. No wlasnie takie male info, gram tez na saksie co prawda bardzo krotko ale bardzo intensywnie i to wlasnie saks chyba jest mi pisany Od zawsze chcialam sie nauczyc grac i w tym roku postanowialm spelnic to marzenie. Moj profesor twierdzi, ze do saksofonu to ja sie chyba urodzilam Tylko nie zlinczujcie mnie teraz za zdrade klawiszy z deciakami Takze pianino mimo tego, ze ciagle moim glownym instrumentem powoli zaczyna ustepowac miejsca fajce. Grac bede zawsze, ot tak dla przyjemnosci, dlatego szukam czegos co na dluzsza mete pozwoli mi cieszyc sie z gry a nie byc dla mnie meka. Brzmienie Kawaia rzeczywiscie i mi bardziej pasuje do klasyki, ale za to klawiatura wspaniala ![]() Najchetniej kupilabym akustyka ale... a) sasiedzi, ktorzy zdecydowanie nie popieraja moich artystycznych zapedow b) 18m2 na ktorych obecnie mieszkam c) dosc czeste przeprowadzki. Nie ukrywam tez, ze jako ze jestem kobieta (silna, ale jednak ) latwiej byloby mi kupic cos bardziej kompaktowego niz 80kg kawai z serii CA, natomiast jesli ma to odbic sie na znaczacej roznicy w jakosci to w razie potrzeby wole zatrudnic do pomocy kilku panow spod monopolowego ![]() I oto nadciaga moje pytanie czy moje palce i uszy bardzo beda cierpiec jesli zdecyduje sie na stage vs obudowana cyfrowka? Zaintrygowales mnie ta MP11 i jak tylko wpadnie mi w lapki to przetestuje, chociaz to drooooga zabawka ![]() I jeszcze jedna sprawa. Czy jakies konkretne modele Kurzweila i Rolanda na ktore warto zwrocic uwage? Czytalam tu na forum o Rolandzie F140 natomiast nie wiem jak sie on klasowo prezentuje wzgledem mojej yamahy p-115. Czy to ta sama polka klasowo-klawiaturowa? Wiem, ze przedzial 5000pln to ciezka sprawa, moge albo poczekac 7-8 miesiecy i dozbierac do sprzetu za 10tysiecy (ale obawiam sie, ze czekajac jeszcze tyle czasu moja przyjazn z p-115 zakonczy sie hmm... katastrofa i potencjalnymi ofiarami w ludziach) lub kupic cos teraz czym bede sie cieszyc przez nastepne 2-3 lata, a potem moze wreszcie osiade w jednym miejscu, kupie wspanialego akustyka i bede z nim zyla dlugo i szczesliwie.
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Pianino do 4000 max 5000 | Asia | 3 | 1,059 |
21.11.2025, 16:53 Ostatni post: Asia |
|
| Pierwsze pianino cyfrowe dla osoby dorosłej ~5tyś zł - | Justyna | 24 | 8,820 |
19.10.2025, 12:09 Ostatni post: Valtari |
|
| Pianino na początek dla dziecka lat 7 | Zooja22 | 6 | 3,458 |
18.10.2025, 17:12 Ostatni post: Valtari |
|
| Jakie pianino cyfrowe wybrać? | Remind | 1 | 1,361 |
30.04.2025, 01:53 Ostatni post: bestspec |
|
| Pianino cyfrowe z cichą kawiaturą dla amatora | lipek | 3 | 1,868 |
27.03.2025, 22:32 Ostatni post: Valtari |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Jak na scene to tylko z saksofonem. No wlasnie takie male info, gram tez na saksie co prawda bardzo krotko ale bardzo intensywnie i to wlasnie saks chyba jest mi pisany
Od zawsze chcialam sie nauczyc grac i w tym roku postanowialm spelnic to marzenie. Moj profesor twierdzi, ze do saksofonu to ja sie chyba urodzilam