|
Klawiatura w Kross 2 88
|
|
06.03.2018, 22:38,
|
||||
|
RE: Klawiatura w Kross 2 88
Hej Panowie, fajna dyskusja widzę
![]() Dodam też swoje skromne 5 groszy. Też bym chciał mieć same wtyczki w jednym kompie, pod jedną klawiaturą ale niestety, koszt stabilnego środowiska jakim jest Apple, dla przeciętnego zjadacza chleba, zwłaszcza traktującego muzykowanie tylko i wyłącznie hobbystycznie graniczy z absurdem, co innego jeśli jest się producentem muzycznym i się na tym zarabia a zakupy odlicza się od podatku na działalność. Kolejna sprawa. Nie czarujmy się, Windows pociągnie jedną wtyczkę, może dwie ale już więcej, jeszcze w DAWie - wątpię. No i mnie również zniechęca nadal dość duża niepewność co do ważności kluczy aktywacyjnych VSTi. Mam już za sobą dość niemiłe doświadczenie z Cubasem LE, którego już nie mam, bo przy ponownej instalacji na przeinstalowanym Windowsie, okazało się że klucz aktywacyjny jest już nie ważny. Pisałem do Steinberga kilka razy i za każdym razem wysyłali mi ten sam bezużyteczny link. Tak więc w efekcie nie mam DAWa. Na szczęście że go bardzo nie potrzebuję bo mam zewnętrzny rejestrator i darmowy Audacity i jakoś żyję. Nie ma oczywiście takiego problemu z kluczem aktywacyjnym, jeśli jest iLok jak we wtyczkach Synthogy - instalujesz soft na jakimkolwiek kompie, podpinasz iLoka i grasz bez pytań czyj to komputer czy licencja na iLoka ale jeśli wtyczka jest pod kod aktywacyjny, to Ja dziękuję bardzo. Co do żywotności syntezatorów, to jak pisaliście, wszystko zależy od traktowania. Jak ktoś chałturzy, to i tak nie ma wyjścia, tylko kupuje workstation czy syntezatory. Jeśli nie, to może mieć taki sprzęt na długie lata. Mój Kurzweil stoi od 6-iu lat prawie na tym samym stojaku, pod pokrowcem i nigdy, nigdzie nie był przewożony, oprócz pierwszej jego podróży ze sklepu do mnie, no ale Ja nie chałturzę. Ciekawe ile jeszcze lat pociągnie w ten sposób? A tak wracając jeszcze do jakości wtyczka vs synteza, to są tacy (nawet tu ma forum), dla których klimat brzmienia syntezy jest smaczniejszy od bogato nawet brzmiące wtyczki więc wszystko też kwestia co się gra czy produkuje.
Kawai VPC1, Pianoteq 6 PRO, Synthogy Ivory II, GarageBand, Roland Quad Capture, Neumann KH120, Grado SR225i
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Korg Kross - nagrywanie przez DAC | hoiraq | 0 | 4,104 |
25.04.2018, 10:44 Ostatni post: hoiraq |
|
| Kronos 88 czy 61 + klawiatura sterująca (88)??? | kermadec | 11 | 27,496 |
10.12.2016, 21:09 Ostatni post: kamilm21 |
|
| Kronos jako klawiatura sterująca oraz karta audio dla iPada. | soundsofplanet | 0 | 4,629 |
13.04.2014, 09:26 Ostatni post: soundsofplanet |
|
| Kronos a dodatkowa klawiatura | kermadec | 6 | 15,375 |
16.03.2014, 20:47 Ostatni post: kermadec |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

więc wszystko też kwestia co się gra czy produkuje.