Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kosmetyka: Czym czyścić klawiaturę typu połysk?
10.03.2018, 01:04, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.03.2018, 01:05 przez Marty11.)
RE: Kosmetyka: Czym czyścić klawiaturę typu połysk?
Może bardziej jako ciekawostkę, ale podam mój sposób.Misja przebiega etapami, należy więc:
1. Zapoznać jakiegoś Japończyka/Japonkę
2. Zakupić bombonierkę Chopin/butelkę 40% napoju wyskokowego, koniecznie polskiej produkcji
3.Wysłać ten drobny podarunek zapoznanemu/zapoznanej
4.W tym kroku oczekujemy na przesyłkę zwrotną: Japończycy z reguły nie bywają niewdzięcznikami
5.Istnieje spora szansa, że otrzymany gift będzie zapakowany w taki dziwny japoński papier. Zjadamy japońskie czekoladki/wypija my japońską gorzałkę a papier... jest na wagę złota !!!
Nie wiem czy on u nich rośnie czy jak, nie wiem do czego służy i jak się nazywa, ale po zwilżeniu tegoż papieru najzwyklejszą wodą zyskujemy hiper-narzędzie do ścierania tłustych śladów. W zasadzie wystarczy raz lekko przetrzeć i cały tłuszcz zostaje na papierze. Zero chemii... Wpadłem na to niechcący i uwierzcie lub nie: z pełnym wyrachowaniem powtarzam opisaną procedurę co kilka miesięcy, byle tylko wejść w posiadanie coraz to nowych zasobów tego niesamowitego papieru. Nie muszę jedynie powtarzać kroku nr.1 bo uzależniłem koleżankę z Kraju Kwitnącej Wiśni od polskich pralinek Smile

Yamaha Montage 6, Roland V-Synth GT 2.0, Access Virus TI, Korg M3 Xpanded, Behringer Deepmind 12, Korg Monologue, Korg Wavestate, ASM Hydrasynth Deluxe, Waldorf Iridium Keyboard, Roland TR8S, Roland MC808, Korg KaossPad 3, Akai MPC X, Yamaha AW4416, Presonus Studiolive 16.0.2 USB, Akg K260 Pro, Focal Listen Professional, Akai RPM800, Cherub WSM240, Fun Generation RTA-31, Behringer Ultragraph Pro FBQ3102HD, Behringer Composer Pro-XL MDX2600, DNA DM Two
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Kosmetyka: Czym czyścić klawiaturę typu połysk? - przez Marty11 - 10.03.2018, 01:04