|
Kupic stado syntezatorow i dobre piano czy.. Mac na scene ??
|
|
07.11.2018, 23:09,
|
||||
|
RE: Kupic stado syntezatorow i dobre piano czy.. Mac na scene ??
Nie bardzo czuję się uprawniony aby zabierać głos w tym temacie, bo nie mam i nie miałem do czynienia z wtyczkami
. Jednak podoba mi się to co napisał Azzorek, bo w tym temacie nie ma jednej jedynej racji. Tak jak walka zwolenników gier na PC z konsolowcami.Również wolę instrumenty posiadające jeśli nie duszę, to przynajmniej obudowę przy czym piszę to mimo że nie próbowałem przygody z wtyczkami. Chyba to kwestia podejścia do muzyki która przywołuje mnie a nie ja przywołuję muzykę. Znaczy to tyle, że dla mnie poświęcenie czasu muzyce to kwestia chwili a nie planowane zajęcie. Czujesz wenę lub ogarnął Cię nastrój więc podnosisz klapę pianina, wyciągasz skrzypce z futerału, lub naciskasz "Power" w syntezatorze. Bez planowania, organizowania środowiska umożliwiającego dostęp do brzmień, uruchamiania systemów itp. Zdaję sobie sprawę że dla osób zajmujących się profesjonalnie lub pół profesjonalnie muzyką istotna jest baza możliwie jak najlepiej brzmiących sampli i odpowiednie środowisko do tworzenia. Zdaję sobie również sprawę że gdybym miał powiedzmy na tydzień do zabawy NI Komplete czy cały pakiet od Spectrasonic, to szczęka otworzyła by mi się jak u płetwala błękitnego podczas nabierania planktonu. Jednak przyznam się, że czasami nie mając czasu aby pograć, spoglądam na wyłączone instrumenty wchodząc do pokoju i wtedy czuję że muzyczny świat jest na wyciągnięcie ręki, że gdy poczuję potrzebę to natychmiast będę mógł wejść do tego świata. Sprzątam, coś układam...i patrzę jak czekają na mnie. To samo czułem gdy kiedyś w pokoju stało pianino. Patrząc na zamkniętego laptopa czy zgaszony monitor od stacjonarki, nie miałbym poczucia obcowania z instrumentami. Przynajmniej tak mi się wydaje. Wybaczcie mi ten wywód, nic nie piłem poczułem tylko potrzebę aby stanąć w obronie syntezatorów. Może odwdzięczą mi się i nigdy się nie zepsują
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| gem rp70 real digital piano | Wojtek425 | 3 | 1,443 |
26.03.2025, 21:18 Ostatni post: Valtari |
|
| Aplikacja dla zespołu do komunikacji na scenie | aster | 2 | 2,641 |
09.11.2023, 18:49 Ostatni post: aster |
|
| Czy ktoś śpiewa? | garit | 0 | 1,323 |
16.06.2023, 12:07 Ostatni post: garit |
|
| Ryski na klawiaturze. | GoOrange | 12 | 11,560 |
31.10.2022, 17:44 Ostatni post: GoOrange |
|
| Straight Ahead Samples The Real Piano - za darmo przez jakiś czas | bestspec | 0 | 1,583 |
23.10.2022, 09:54 Ostatni post: bestspec |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

. Jednak podoba mi się to co napisał Azzorek, bo w tym temacie nie ma jednej jedynej racji. Tak jak walka zwolenników gier na PC z konsolowcami.