|
Co wybrać dla żółtodzioba/amatora ?
|
|
23.01.2019, 22:21,
|
||||
|
Co wybrać dla żółtodzioba/amatora ?
Witam.
Chciałbym kupić klawisze. Nie wiem co lepsze - syntezator, czy może klawiaturę sterującą + jakiś program do tworzenia muzyki + wtyczki ? W sumie nawet nie wiem, czy syntezator można do komputera podłączyć ? Poprzeglądałem różne wpisy tu na forum, ale dotyczą one konkretnych osób, które zadawały swoje konkretne pytania. Czytałem też artykuły w necie, ale tam wiadomo często artykuły są dedykowane pod konkretne firmy i modele, a co forum to forum ![]() Muszę zaznaczyć, że jestem kompletnym żółtodziobem. Jedyne jakieś sensowne rzeczy, które udało mi się kiedykolwiek "stworzyć", to jakieś muzyczne kawałki na jakiejś starej Nokii. Ludziom się generalnie podobało, więc może gdyby mieć dobry sprzęt mógłbym rozwijać swoją "twórczość". Nie znam również nut. To co chciałbym tworzyć, to mieszanka ambietu, dark ambientu, funeral doom metalu (bardziej chodzi o klimat), muzyki elektronicznej (bardzo lubię kompozycje Jarre'a i w sumie stąd moje zainteresowanie tym instrumentem muzycznym), ale również podobają mi się niektóre kompozycje M83. Mam nadzieję, że ktoś mi doradzi co najlepiej kupić, jeśli chodzi o rodzaj sprzętu (preferowałbym sprzęt nowy), do muzyki jaką bym chciał tworzyć + ewentualnie jakieś programy i wtyczki do nich. Również w przypadku programu do nagrywania na PC, czy karta dźwiękowa jest wystarczająca - moja płyta to MSI Z97 Gaming 3 z kartą dźwiękową Realtec ALC1150, czy należałoby dokupić jakąś lepszą kartę dźwiękową ? Jeśli o czymś nie napisałem, chętnie dopiszę co trzeba.
Yamaha MODX7, Waldorf Blofeld, Pioneer S-DJ50X
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Pierwsze pianino cyfrowe dla osoby dorosłej ~5tyś zł - | Justyna | 24 | 10,357 |
19.10.2025, 12:09 Ostatni post: Valtari |
|
| Pianino na początek dla dziecka lat 7 | Zooja22 | 6 | 4,269 |
18.10.2025, 17:12 Ostatni post: Valtari |
|
| Jaką klawiaturę MIDI wybrać? | michal11 | 2 | 1,965 |
09.05.2025, 20:41 Ostatni post: bestspec |
|
| Jakie pianino cyfrowe wybrać? | Remind | 1 | 1,540 |
30.04.2025, 01:53 Ostatni post: bestspec |
|
| Pianino cyfrowe z cichą kawiaturą dla amatora | lipek | 3 | 2,123 |