|
Początkujący amator muzyki filmowej poszukuje dobrego rozwiązania na pianino domowe
|
|
31.07.2019, 14:59,
|
||||
|
RE: Początkujący amator muzyki(..)
Dziękuję uprzejmie za tak obszerną, szybką i pomocną odpowiedź!!
W tym tygodniu, mam nadzieję, dotrę do jakiegoś punktu, aby posłuchać Twoich propozycji. Te stage pianina fajnie się prezentują - czerwony kolor jest świetny. Faktycznie, uniezależnienie się od komputera może być zbawienne, ponieważ na pytanie o moją stroną hardwarową, czy softwarową?..muszę przyznać..nie wiem kim jestem Zarówno to co widzę na korpusie tychże instrumentów, jak i na screenach z zestawu aplikacji sterujących - te wszystkie pokrętła, przyciski, gałki i co tam jeszcze.. - powodują, iż jestem pewny, ze czeka mnie duża doza zabawy, potyczek i walki o poprawne ustawienia. Muszę przyznać, że tym bardziej mnie to ciekawi, ponieważ do tej pory nigdy nie grałem na takich cudeńkach..Co do klawiatury VPC1, to myślę, że mam kompa, który podołałby temu zadaniu. Ta propozycja pojawiła się tylko dlatego, że w innych wątkach wyczytałem, iż jest to urządzenie, które najlepiej odwzorowuje działanie klawiatury akustyka. Z uwagi na to, że w przyszłości dorwę jakieś cudo ze strunami, to chciałbym kontynuować przygodę/naukę na jak najlepszych klawiszach. Z tego co wyczytałem na forum, to te klawiatury są plastikowe (RHIII), a w VPC1 - to co znalazłem - jest jednak lepsze odwzorowanie. Mimo wszystko, z uwagi na początek mojej przygody może się okazać, że trochę za bardzo podskakuję i właśnie to mi wystarczy Mam nadzieję, że uda mi się ogarnąć obiektywnie pierwsze wrażenia ![]() Trochę popłynąłem z tą kartą.. muzyczną Chyba z przejęcia tematyką i ilością opcji, która jest tak długa, że wybór rzeczywiście nie jest łatwy. Mam nadzieję, że po wizycie i testowym grajkowaniu będę o krok bliżej decyzji...
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Wiadomości w tym wątku |
|
Początkujący amator muzyki filmowej poszukuje dobrego rozwiązania na pianino domowe - przez slawekdd - 30.07.2019, 15:02
RE: Początkujący amator muzyki filmowej - przez Rychubil - 30.07.2019, 22:02
RE: Początkujący amator muzyki(..) - przez slawekdd - 31.07.2019, 14:59
RE: Początkujący amator muzyki filmowej (...) - przez pawelsz - 31.07.2019, 15:55
RE: Początkujący amator muzyki filmowej poszukuje (..) - przez slawekdd - 02.08.2019, 10:23
RE: Początkujący amator muzyki filmowej - przez Rychubil - 02.08.2019, 13:59
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Pianino cyfrowe do 2000 zł | safenka | 1 | 247 |
23.05.2026, 09:17 Ostatni post: bestspec |
|
| używane czy nowe pianino cyfrowe | Krzysztof6654 | 0 | 228 |
14.05.2026, 08:49 Ostatni post: Krzysztof6654 |
|
| Pianino do 4000 max 5000 | Asia | 3 | 1,495 |
21.11.2025, 16:53 Ostatni post: Asia |
|
| Pierwsze pianino cyfrowe dla osoby dorosłej ~5tyś zł - | Justyna | 24 | 10,358 |
19.10.2025, 12:09 Ostatni post: Valtari |
|
| Pianino na początek dla dziecka lat 7 | Zooja22 | 6 | 4,279 |
18.10.2025, 17:12 Ostatni post: Valtari |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Zarówno to co widzę na korpusie tychże instrumentów, jak i na screenach z zestawu aplikacji sterujących - te wszystkie pokrętła, przyciski, gałki i co tam jeszcze.. - powodują, iż jestem pewny, ze czeka mnie duża doza zabawy, potyczek i walki o poprawne ustawienia. Muszę przyznać, że tym bardziej mnie to ciekawi, ponieważ do tej pory nigdy nie grałem na takich cudeńkach..