|
granie symultaniczne w stylu Vangelisa
|
|
28.10.2019, 15:23,
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.10.2019, 15:29 przez wacek5.)
|
||||
|
granie symultaniczne w stylu Vangelisa
Witam
Dosyc dobrze znam technologie VST, korzystam z wielu wtyczek w tym z Orchestral, East West Orchestra, Korg Legacy itd. Uzywam DAW. Mam klawiature axiom 61, pianino elektroniczne CASIO ap 460. Tworze na klawiaturze layery, podzialy, osobne kanaly midi, uzywam pedalu Behringera PB do sterowania obwiednia. Wszytsko do grania multiinstumentalnego live w stylu Vangelisa. Chodzi mi o jego styl tworzenia (wieloplaszczyznowo, wielolayerowo) ad once. Vangelis korzysta z zaawansowanego systemu Zyklus, Improvisor gdzie nacisniecie szeregu klawiszy uruchamia rowniez harmonizery (da sie to slyszec w utworze Voices na plycie Voices, Direct gdzie widac inteligentna harminizacje arpeggia). Jestem dosyc dobrym performerem (gram ze sluchu od razu) i lubie emocjonalny styl grania z rubato, crescendo itd ktory jest rowniez w najnowszych kompozycjach Vangelisa (Nocturnes, Voices). Sila nacisku klawisza w jego wykonanaich dodaje dodatkowe layery (smyczki, arrpegia). Sa tez inteligentne harmonizacje , arrpegia itd. Do rzeczy. Slyszalem ze technologia zastosowana w Korg Karma daje mozliwosc takich wlasnie harmonizacji, bardziej zaawansowanego symultanicznego grania multitimbralnego. Poszukuje syntezatora ktory we wsparciu DAW i VST w oparciu o wlasne algorytmy harmonizacji, multilayeringu da mi takie mozliowsci grania. Chodzi i o muzyke quasi symfoniczna w stylu Vangelisa, gdzie moje improwizacje live zostana ad hoc zgrane do systemu i ewentualnie potem po malych korektach , mixie i masteringu dadza gotowy kawalek. Szukam takiego instrumentu ze stajni Korga, rozumiem ze jego brzmienia nie zastapia mi VST choru albo sopranu, milo widziane 88 klawiszy, aftertouch multitimbralnie no i ta wlasnie opcja harmonizacji, dzielenia klawiatury, inteligentnych arrpegio. Instrument wygodny w uzyciu, komfortowy w obsludze nie jakies tam miliardy guziczkow i menu rodem z 90 lat ![]() Dzieki. To moje proby: https://www.youtube.com/watch?v=IkqYYwuSuGs https://www.youtube.com/watch?v=FygNwbMVnvM |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Wiadomości w tym wątku |
|
granie symultaniczne w stylu Vangelisa - przez wacek5 - 28.10.2019, 15:23
RE: granie symultaniczne w stylu Vangelisa - przez Rychubil - 28.10.2019, 19:15
RE: granie symultaniczne w stylu Vangelisa - przez konwalia5 - 28.10.2019, 21:04
RE: granie symultaniczne w stylu Vangelisa - przez Valtari - 28.10.2019, 21:18
RE: granie symultaniczne w stylu Vangelisa - przez wacek5 - 28.10.2019, 21:49
RE: granie symultaniczne w stylu Vangelisa - przez bestspec - 28.10.2019, 22:42
RE: granie symultaniczne w stylu Vangelisa - przez wacek5 - 29.10.2019, 14:58
RE: granie symultaniczne w stylu Vangelisa - przez bestspec - 29.10.2019, 18:01
RE: granie symultaniczne w stylu Vangelisa - przez wacek5 - 29.10.2019, 18:15
RE: granie symultaniczne w stylu Vangelisa - przez bestspec - 29.10.2019, 19:14
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości