Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
granie symultaniczne w stylu Vangelisa
29.10.2019, 14:58, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.10.2019, 15:01 przez wacek5.)
RE: granie symultaniczne w stylu Vangelisa
Zyklus jest troche oldschoolowy, czytalem o nim teoretycznie no i mialem jego VST czyli Improvisor. Masa dlubaniny w programowanie midi. Myslalem o czyms elastycznym i natknalem sie na system KARMA Korga. A czy nowe pokolenia Korgow maja juz takie mozliwosci i czy programowanie jest prostsze szybsze i bardziej intuicyjne? Chodzi mi glownie o mechanizm a nie o dzwieki, bo dzwieki mam z VST ktorym chyba zaden hardware nie dorowna. Programowanie kanalow midi i kontrolerow w DAW jest nieco klopotliwe i wymaga troche posiedzenia. Opcja jest zaprogramowanie Scen w DAW i przelaczanie ich kontrolerem midi ale to z kolei nie jest juz symultaniczne czyli nie siada sie po robocie do klawisza i nie gra tego co do glowy wpadlo tylko trzeba sobie najpierw wszystko przygotowac, a proces przygotowania trwa godzinami Smile
Granie symultaniczne muzyki w stylu symfonicznym wzbogaconym o brzmienia elektroniczne tak aby nie brzmialo to plytko i bez ladunku emocjonalnego jest bardzo trudne i moje kolejne pytanie brzmi, czy sa juz takie workstations albo inne syntezatory ktore sa stworzone do tego typu grania takiej muzyki?

Vangelis robi to tak:
https://www.youtube.com/watch?v=3b1xJYCrKDU

Smile

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: granie symultaniczne w stylu Vangelisa - przez wacek5 - 29.10.2019, 14:58

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Forum portalu Muzykuj.com | Wróć do góry | | Wersja bez grafiki | RSS