|
granie symultaniczne w stylu Vangelisa
|
|
29.10.2019, 19:14,
|
||||
|
RE: granie symultaniczne w stylu Vangelisa
(29.10.2019, 18:15)wacek5 napisał(a): A ktos korzystal z technologii KARMA? Jak to w praktyce dziala? Czym sie rozni od grania na keyboardach gdzie np. lewa reka po chwycie akordu gra podklad w zadanej tonacji? Np. jesli bede gral na pianinie w calym zakresie klawiatury dwoma rekoma to system wykryje harmonię dzwiekow i dorzuci powiedzmy akord smyczkow w tle? Na tym to polega KARMA? No bo z arpeggio jest prosta sprawa, nic skomplikowanego, podobnie z gra prawa reka solo a lewa akordu ktory wyzwala perke, jakis riff.Z moich obserwacji i opisów jakie czytam Karma to nic innego jak rozbudowany generator/odtwarzacz fraz. Czyli coś jak rozbudowany arpegiator wielościeżkowy. Przebiegi wyzwalasz podobnie jak w keybordzie i wydaje mi się że interakcja topowych keybordów jest bardziej zaawansowana ale może się mylę bo nie dotykałem Karmy. "jesli bede gral na pianinie w calym zakresie klawiatury dwoma rekoma to system wykryje harmonię dzwiekow i dorzuci powiedzmy akord smyczkow w tle?" raczej nie (29.10.2019, 18:15)wacek5 napisał(a): Co do ostatniej wypowiedzi to jesli karme potraktuje jako sterownik midi to bedzie mozna korzystac z mechanizmu KARMA? Piszesz ze sie nie da, czemu? Np. mam sterownik akai mpk mini i on ma wbudowany arpeggiator, ktory moge wykorzystywac do sterowania dzwiekami VST.Bo myślę że karma nie wysyła komunikatów Midi na zewnątrz dlatego nie może służyć jako sequencer/akompaniator dla zewnętrznych urządzeń. Gdyby tak nie było to jak pisałem wcześniej np użytkownicy Yamahy Montage nie prosili autorów Karmy na stronie Karma Lab o wydanie wersji z którą Montage będzie mogło współpracować bo wystarczyło by tylko podłączyć "karme" z Montage przez midi i podstawić właściwe barwy ale tak nie jest. Gdyby tak nie było to jak pisałem wczesniej mieli byśmy filmiki na YT jak np ktoś Korgiem Karmą czy Kronosem odgrywa frazy z Karmy np instrumentami VST lub innym modułem dźwiękowym itp. a nic takiego nie ma. Może masz w pobliżu sklep lub komis muzyczny w którym się znajdzie Korga Kronosa, Korga M3 lub Korga Karmę to wtedy możesz sprawdzić to na żywym materiale bo te instrumenty maja Karmę na pokładzie.
Hardware: Kurzweil PC3K8, Waldorf Iridium desktop, Yamaha Modx 6, Access Virus Ti2 desktop, Arturia AudioFuse 16Rig, iPad Pro,
DAW / VST hosts: Cubase 14 Pro, Bendlab Cakewalk, Ableton Lite, Akai VIP 3 i inne... VSTi: NI Komplete 15 Collector's Edition, Arturia V Collection 11 Pro + Pigments 6, Korg Collection 5,IK Multimedia: Total Studio 5 MAX, AAS Ultra Analog VA-3, Roland Zenology, UVI Falcon, Steinberg Absolutee 6 i inne. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Wiadomości w tym wątku |
|
granie symultaniczne w stylu Vangelisa - przez wacek5 - 28.10.2019, 15:23
RE: granie symultaniczne w stylu Vangelisa - przez Rychubil - 28.10.2019, 19:15
RE: granie symultaniczne w stylu Vangelisa - przez konwalia5 - 28.10.2019, 21:04
RE: granie symultaniczne w stylu Vangelisa - przez Valtari - 28.10.2019, 21:18
RE: granie symultaniczne w stylu Vangelisa - przez wacek5 - 28.10.2019, 21:49
RE: granie symultaniczne w stylu Vangelisa - przez bestspec - 28.10.2019, 22:42
RE: granie symultaniczne w stylu Vangelisa - przez wacek5 - 29.10.2019, 14:58
RE: granie symultaniczne w stylu Vangelisa - przez bestspec - 29.10.2019, 18:01
RE: granie symultaniczne w stylu Vangelisa - przez wacek5 - 29.10.2019, 18:15
RE: granie symultaniczne w stylu Vangelisa - przez bestspec - 29.10.2019, 19:14
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości