|
Zenology - Rolandowskie Zen-Core w postaci pluginu
|
|
19.08.2020, 17:29,
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.08.2020, 17:35 przez GoOrange.)
|
||||
|
RE: Zenology - Rolandowskie Zen-Core w postaci pluginu
(18.08.2020, 22:39)bestspec napisał(a): Z darmowych to np Cantabile Lite i np Savihost VSThost Wypróbowałem Cantabile Lite i jest OK do moich testów. Zacząłem się przyglądać bliżej Roland Cloud, Zenology i w ogóle tej platformie. W moim przypadku, jako posiadaczowi nowego Fantoma chyba średnio kalkuluje płacić za to, co już mam. Inna sprawa to kilka instrumentów, których w Fantomie nie ma, a które mi się podobają. Są to m.in. Juno 106, Jupiter 8 i dwa, trzy inne. Z jednej strony można je kupić z licencją "dożywotnią", z drugiej strony gdzieś wyczytałem (nie w oficjalnym źródle), że raz na rok jeden z instrumentów dostajemy na zawsze. Biorąc pod uwagę że ceny tych pojedynczych instrumentów są mniej więcej takie same jak roczny abonament, to może i warto utrzymać członkostwo przez kilka lat z jednej strony dostając wszystko, a z drugiej strony zbierając interesujące instrumenty na zawsze...? Interesuje mnie różnica między instrumentem w "normalnej" wersji a tym w wersji "models"? Zapewne jako bonus dostajemy te "normalne"? Co myślicie na temat dodatkowych instrumentów, mam na myśli Tera (Guitar, Piano), Anthology Orchestra itp.? Jestem w okresie próbnym, niby słyszę co mam, ale nie mam kompletnie porównania. Jak ma się do tego Native Instruments, Omnisphere czy Nexus? Z jednej strony na razie nie spieszy mi się z wydawaniem pieniędzy bo Roland Fantom zapewnia mi to czego potrzebuję, z drugiej strony wiecie jak jest, i tak prędzej czy później coś kupię Pytam, bo wolę wiedzieć zanim trafię na promocję 50%, wtedy na zastanawianie się będzie za późno... Chyba że Roland Cloud jest dobrą alternatywą, to opłacę roczny abonament we wrześniu i po kłopocie ![]() PS, całkiem możliwe że Roland doda Juno-106 i Jupiter-8 do Fantoma, albo wypuści Jupiter-X bez klawiatury za 3500 zł wtedy raczej nie będę potrzebował Roland Cloud. Wtedy od strony syntezatorów już raczej będę czuł się dopieszczony i będę szukał jakichś spokojniejszych, klimatycznych brzmień.
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Roland Zenology Pro | GoOrange | 4 | 7,317 |
29.09.2020, 08:41 Ostatni post: bestspec |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Pytam, bo wolę wiedzieć zanim trafię na promocję 50%, wtedy na zastanawianie się będzie za późno... Chyba że Roland Cloud jest dobrą alternatywą, to opłacę roczny abonament we wrześniu i po kłopocie