Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zenology - Rolandowskie Zen-Core w postaci pluginu
19.08.2020, 20:02,
RE: Zenology - Rolandowskie Zen-Core w postaci pluginu
(19.08.2020, 17:29)GoOrange napisał(a): Zacząłem się przyglądać bliżej Roland Cloud, Zenology i w ogóle tej platformie. W moim przypadku, jako posiadaczowi nowego Fantoma chyba średnio kalkuluje płacić za to, co już mam.

Inna sprawa to kilka instrumentów, których w Fantomie nie ma, a które mi się podobają. Są to m.in. Juno 106, Jupiter 8 i dwa, trzy inne. Z jednej strony można je kupić z licencją "dożywotnią", z drugiej strony gdzieś wyczytałem (nie w oficjalnym źródle), że raz na rok jeden z instrumentów dostajemy na zawsze. Biorąc pod uwagę że ceny tych pojedynczych instrumentów są mniej więcej takie same jak roczny abonament, to może i warto utrzymać członkostwo przez kilka lat z jednej strony dostając wszystko, a z drugiej strony zbierając interesujące instrumenty na zawsze...?

Interesuje mnie różnica między instrumentem w "normalnej" wersji a tym w wersji "models"? Zapewne jako bonus dostajemy te "normalne"?

Co myślicie na temat dodatkowych instrumentów, mam na myśli Tera (Guitar, Piano), Anthology Orchestra itp.? 
Jestem w okresie próbnym, niby słyszę co mam, ale nie mam kompletnie porównania. Jak ma się do tego Native Instruments, Omnisphere czy Nexus?

Z jednej strony na razie nie spieszy mi się z wydawaniem pieniędzy bo Roland Fantom zapewnia mi to czego potrzebuję, z drugiej strony wiecie jak jest, i tak prędzej czy później coś kupię Wink Pytam, bo wolę wiedzieć zanim trafię na promocję 50%, wtedy na zastanawianie się będzie za późno... Chyba że Roland Cloud jest dobrą alternatywą, to opłacę roczny abonament we wrześniu i po kłopocie Big Grin
[/font][/size][/color]

PS, całkiem możliwe że Roland doda Juno-106 i Jupiter-8 do Fantoma, albo wypuści Jupiter-X bez klawiatury za 3500 zł Wink wtedy raczej nie będę potrzebował Roland Cloud. Wtedy od strony syntezatorów już raczej będę czuł się dopieszczony i będę szukał jakichś spokojniejszych, klimatycznych brzmień.

Pierwsze słyszę aby Roland dawał za darmo jeden instrument co roku podczas opłacania subskrybcji ale było by fajnie gdyby to była prawdaWink (jednak było by głośniej o tym gdyby to była prawda chyba)
Może jednak dają coś za free albo słabo sie przykładają do kontroli aby użytkownicy nie mieli więcej niż to za co płacą, bo ja sam opłacam subskrybcję w wersji Pro, a mam dostępne prócz tego co normalnie przysługuje dodatkowo 2 instrumenty Promas i SH-2 które są dostępne tylko w wersji Ultimate Wink

Wcześniej czy później komplet Models trafi do Fantoma, bo oficjalnie informuje o tym Roland więc to moim zdaniem sprawa Juno 106 i Jupiter 8 zamknięta.
Jeśli tylko dla Terra Guitar i Piano oraz Anthology Orchestra miał byś zostawać przy Roland Cloud to nie ma sensu moim zdaniem bo o wiele lepsze biblioteki tego typu są dostępne dla np NI Kontakt i nie tylko.

Hardware: Kurzweil PC3K8,  Waldorf Iridium desktop, Yamaha Modx 6,  Access Virus Ti2 desktop, Arturia AudioFuse 16Rig, iPad Pro,
DAW / VST hosts: Cubase 14 Pro, Bendlab Cakewalk, Ableton Lite, Akai VIP 3 i inne...
VSTi: NI Komplete 15 Collector's Edition, Arturia V Collection 11 Pro + Pigments 6, Korg Collection 5,IK Multimedia: Total Studio 5 MAX, AAS Ultra Analog VA-3, Roland Zenology, UVI Falcon, Steinberg Absolutee 6 i inne.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Zenology - Rolandowskie Zen-Core w postaci pluginu - przez bestspec - 19.08.2020, 20:02