Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zenology - Rolandowskie Zen-Core w postaci pluginu
29.08.2020, 20:43, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.08.2020, 20:47 przez Alien.)
RE: Zenology - Rolandowskie Zen-Core w postaci pluginu
Mam Jupitera x. Dla porównania, zakupiłem kilka pakietów z brzmieniami fortepianu z serii EXP. A że posiadam kilka syntezatorów firmy Roland w tym Fantoma G8 z bogatą kolekcją brzmień tegoż instrumentu mogę pokusić się o małą opinię. To co oferuje nam Zenologia jest niczym innym niż tym co już było. Wielowarstwowe konstrukcje dźwięku , też już były. Abonamentu na porogram nie opłacam,  więc nie wiem czy komputerowe oprogramowanie coś polepszy w tej dziedzinie. Jupiter daje sobie świetnie rade, bez podłączania go z kompem. Oraz dobrze współpracuje z FG. Dla mnie, sama Zenologia to raczej zły pomysł. Zakup tak drogich syntezatorów nie powonien wiązać się z abonamentem na ich pełne użytkowanie. Powinien być w zestawie program do komputerowej edycji instrumentu, tak jak było do tej pory. A brzmienia dodatkowe.... no cóż, są dla tych, co nie mogą zrozumieć, że nieskończoności nie da się powiększyć.

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Zenology - Rolandowskie Zen-Core w postaci pluginu - przez Alien - 29.08.2020, 20:43