|
MODX7 pedał
|
|
01.10.2020, 21:44,
|
||||
|
RE: MODX7 pedał
Jako pedał ekspresji/ciągły kontroler pod nogą do precyzyjnych rzeczy zdecydowanie polecam FC7, jest solidny, dość ciężki, dobrze "ogumowany", produkowany w Japonii, ma możliwość wyboru jednej z dwóch pozycji (stojąca lub siedząca, osobiście używam stojącej także siedząc
) i "tryb fortissimo" (nie używałem) - normalny zakres pracy (30 stopni) może zostać skrócony (o maks. 10 stopni) i trzeba go docisnąć pokonując opór sprężyny by znaleźć się w tych końcowych 10 stopniach. W instrukcji opisane, że śrubką ustawia się zakres działania sprężyny. Ma niewielką (w porównaniu np. z Rolandem EV-5) "martwą strefę" w okolicy położenia minimalnego. Jakąś każdy pedał ma, żeby być pewnym że schodzi do wartości 0. A, i jeszcze można spinać identyczne takie pedały ze sobą za pomocą specjalnych blaszek. Wszystko w instrukcji.Jedyną wadą jest to, że nie można od niego kabla odpiąć (choć widziałem już takie modyfikacje, że ktoś po prostu skrócił kabel i umieścił gniazdo w podstawie).
Nord Electro 6D 73; Yamaha CK61, YC88
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Wiadomości w tym wątku |
|
MODX7 pedał - przez Muzyczny - 01.10.2020, 12:57
RE: MODX7 pedał - przez GoOrange - 01.10.2020, 14:17
RE: MODX7 pedał - przez bestspec - 01.10.2020, 17:39
RE: MODX7 pedał - przez Valtari - 01.10.2020, 17:45
RE: MODX7 pedał - przez pawelsz - 01.10.2020, 21:44
RE: MODX7 pedał - przez Muzyczny - 03.10.2020, 01:54
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Problem z MODX7 (chyba). Proszę o pomoc. | Uzarine | 0 | 2,677 |
19.07.2019, 21:59 Ostatni post: Uzarine |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

) i "tryb fortissimo" (nie używałem) - normalny zakres pracy (30 stopni) może zostać skrócony (o maks. 10 stopni) i trzeba go docisnąć pokonując opór sprężyny by znaleźć się w tych końcowych 10 stopniach. W instrukcji opisane, że śrubką ustawia się zakres działania sprężyny. Ma niewielką (w porównaniu np. z Rolandem EV-5) "martwą strefę" w okolicy położenia minimalnego. Jakąś każdy pedał ma, żeby być pewnym że schodzi do wartości 0. A, i jeszcze można spinać identyczne takie pedały ze sobą za pomocą specjalnych blaszek. Wszystko w instrukcji.