Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Słuchawki monitorowe z równym, detalicznym brzmieniem do pianina Yamaha p125
05.11.2020, 19:22, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.11.2020, 19:26 przez pawelsz.)
RE: Słuchawki monitorowe z równym, detalicznym brzmieniem do pianina Yamaha p125
https://www.audiofanatyk.pl/polecane-slu...la-graczy/

Ja się radziłem na tamtejszym forum, polecono mi właśnie K271 MKII, ale budżet miałem mniejszy. Po czasie, jedyne co bym im dodał to nieco więcej basu średniego i niskiego, ale generalnie cech o jakich mówisz czyli analityczności raczej nie można im odmówić. Oczywiście mówimy o nausznicach skóropodobnych, na welurowych basu nie ma. I im lepiej słuchawki przylegają do głowy tym oczywiście lepszy bas, przy niektórych nagraniach czasami dociskam je do głowy dłońmi Smile. Środek jest najważniejszą częścią pasma. Są jasne, ale nie przesadnie. Kupowałem je zresztą nie do Yamahy a do Rolanda, a tam basu w dole barwy fortepianu o wiele więcej w porównaniu z Yamahą, to się wtedy bardziej wyrównywało.

Co do łączenia z Yamahą, K271 MKII mają 55 Ohm i 91dB skuteczności i przyznam, że w mojej P-515 muszę dość wysoko głośność ustawić. Inna sprawa, że osiągałem nieco lepszą dynamikę oraz klarowność wysokich tonów puszczając dźwięk z wyjść liniowych na wejście FA-07 i dopiero z jego wyjścia słuchawkowego słuchając. Nie świadczy to najlepiej o wzmacniaczach słuchawkowych w Yamaszkach Smile ale już nie robię tego ze zwyczajnego lenistwa, a różnica nie jest duża.

Nie mam doświadczenia, ale patrząc na wykresy i opis na ww. stronie brałbym K550 MKIII 32 Ohm.

Nord Electro 6D 73; Yamaha CK61, YC88
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Słuchawki monitorowe z równym, detalicznym brzmieniem do pianina Yamaha p125 - przez pawelsz - 05.11.2020, 19:22