Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suita z filmu "Gorzkie gody"
27.07.2021, 08:45,
RE: Suita z filmu "Gorzkie gody"
(26.07.2021, 23:18)wacek5 napisał(a): Musze cie zmartwic. Seabody firmy Roli nie sa juz w sprzedazy. Po kryzysie firma przestala je produkowac. Mowimy o klawiatuirach min 4 oktawy. Tez mialem chrapke. To co teraz sprzedaja czyli to Lumi to jakies nieporozumienie. Jakie pianina NI polecasz a jescze lepiej fortepiany, ktore oddaja realizm i sa dobre do muzyki z epickim wydzwiekiem? Czy testowales nowe klawiatury NI MK2 88 i ich wspolprace z VST pianin od NI?
A tu smutna wiadomosc od Roli:
https://roli.com/products/seaboard/rise-49

No to szkoda z tymi Seaboard.
Z pianin jakie mam w Komplete najczęściej korzystam z Maverick, Gentelman i Noire oraz czasem z Grandeur (wymieniłem w kolejności jak je preferuje)
Tu masz krótką prezentację tych pianin: https://www.youtube.com/watch?v=4c8j8D5cO3c
Nie wiem natomiast czy tobie przypadną do gustu i jak wypadną w muzyce z epickim wydźwiękiem (ważny też przecież jest mastering i powyciąganie instrumentów w miksie tak aby sie wszystko ze sobą nie zlewało itp.)

Hardware: Kurzweil PC3K8,  Waldorf Iridium desktop, Yamaha Modx 6,  Access Virus Ti2 desktop, Arturia AudioFuse 16Rig, iPad Pro,
DAW / VST hosts: Cubase 14 Pro, Bendlab Cakewalk, Ableton Lite, Akai VIP 3 i inne...
VSTi: NI Komplete 15 Collector's Edition, Arturia V Collection 11 Pro + Pigments 6, Korg Collection 5,IK Multimedia: Total Studio 5 MAX, AAS Ultra Analog VA-3, Roland Zenology, UVI Falcon, Steinberg Absolutee 6 i inne.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Suita z filmu "Gorzkie gody" - przez wacek5 - 26.07.2021, 13:12
RE: Suita z filmu "Gorzkie gody" - przez bestspec - 26.07.2021, 22:58
RE: Suita z filmu "Gorzkie gody" - przez wacek5 - 26.07.2021, 23:18
RE: Suita z filmu "Gorzkie gody" - przez bestspec - 27.07.2021, 08:45