|
Roland Fantom 6 - wątek, worek ;)
|
|
16.06.2022, 21:26,
|
||||
|
RE: Roland Fantom 6 - wątek, worek ;)
(16.06.2022, 19:35)Mike napisał(a): Nie ma jakis rozszerzen z bardziej ciemnymi.pianami? No wlasnie, one bardziej brzmia elektronicznie niz naturalnie. To super natural to nie porozumienie w tym.modelu. Nie wiem ale to chyba są przyzwyczajenia. Moje doświadczenia z Rolandem skończyło się na Rolandzie Fantom XR który nadal mam, a wcześniej miałem XP-80. i nigdy nie uważałem że są jasne. Potem miałem długo i nadal mam Kurzweila PCK8 i jego piana są dość ciemne w porównania do Rolandów które miałem ale jak pierwszy raz odpaliłęm MODX a wcześniej nie miałem żadnej Yamahy dłużej (prócz krótkoterminowo SY 22) to dla mnie wszystkie brzmienia były mega jasne i wręcz tragicznie jasne o czym wspominałem w wątku o MODX. Do brzmienia MODX się przyzwyczaiłem i mimo że mam nadal Kurzweila PC3K8 i Rolanda Fantom XR nie uważam już aby różnice były tak drastyczne jak mi się kiedyś wydawało. Dziś każdy chyba klawisz ma globalne ustawienie EQ więc może sobie tymi ustawieniami jakoś możesz pomóc? Reasumując to nie ważne czy tą są przyzwyczajenia czy nie ale trzeba znaleźć rozwiązanie aby było się zadowolonym z brzmienia instrumentów które się ma albo trzeba nad nimi popracować, bo jak nie, to chyba trzeba się ich pozbyć ![]() Stawiam więc na ustawienia global EQ
Hardware: Kurzweil PC3K8, Waldorf Iridium desktop, Yamaha Modx 6, Access Virus Ti2 desktop, Arturia AudioFuse 16Rig, iPad Pro,
DAW / VST hosts: Cubase 14 Pro, Bendlab Cakewalk, Ableton Lite, Akai VIP 3 i inne... VSTi: NI Komplete 15 Collector's Edition, Arturia V Collection 11 Pro + Pigments 6, Korg Collection 5,IK Multimedia: Total Studio 5 MAX, AAS Ultra Analog VA-3, Roland Zenology, UVI Falcon, Steinberg Absolutee 6 i inne. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości