Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Futerały KEISU - kontynuacja produkcji futerałów Romanowicz
16.11.2022, 14:05,
RE: Futerały KEISU - kontynuacja produkcji futerałów Romanowicz
Skoro to Romanowicz, to nie jest miękki. Niestety nie ma tetaz tej starej strony z opisem.

Futerał Romanowicza jest wykonany ze sklejki. Naokoło tam gdzie masz zamki jest twardy po zewnątrz jest chyba tylko czarny materiał na tym. Na spodzie/górze od zewnątrz pod czarnym materiałem jest cienka pianka. Środek naokoło to dość twardy styropian (chyba że styrodur ale wątpię) ładnie wyfrezowany pod instrument i obklejony delikatnym welurem. Jedyny szkopuł tej konstrukcji że od środka zarówno od dołu (tam to pal licho, instrumenty mają nóżki zwykle) jak i od góry pod welurową wyściółką ja nie wyczuwam u siebie żadnej pianki i jest twardo, sklejka. Romanowicz dokładał takie klocki dystansowe instrument od wieka obklejone welurem z tego samego twardego styropianu, do własnoręcznego przycięcia, i jeszcze tekturowy szablon do tego. To się po przycięciu miało przykleić do wieka i to ma zapobiegać lataniu instrumentu wewnątrz. Jeśli instrument ma bardzo delikatne i/lub wysokie suwaki/knoby, to wtedy warto albo nakleić te klocki albo np. jak ja zdobyć kawał miękkiej pianki tapicerskiej na całe wieko i to delikatnie dociska i dopasowuje się do kształtu.

Tu na zdjęciu widzę takie szare paski jakiejś pianki po bokach być może w tym samym celu wykonane, żeby docisnąć boczki instrumentu gdzie zapewne nie ma żadnych kontrolerów czy przycisków.

Do wożenia instrumentu w aucie osobiwym, jeśli nic naprawdę ciężkiego nie walniesz na niego, to Romanowicz spokojnie da radę. A kręgosłup Ci podziękuje bo flight case będzie o połowę cięższy.

Nord Electro 6D 73; Yamaha CK61, YC88
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Futerały KEISU - kontynuacja produkcji futerałów Romanowicz - przez pawelsz - 16.11.2022, 14:05