Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wielokanalowy audio interface w Cubase
10.02.2023, 08:32,
RE: Wielokanalowy audio interface w Cubase
Jarek napisał(a): napisał(a):Witaj
Trochę to wszystko trwa ,ale eksperymentów bylo  dużo.
Jeśli chodzi o USB
keylab 49  I gen
keystep
korg
yamaha
roland 8
roland mc
Cubase
mysz
klawiatura
interface
Bez instrumentów na samych vsti działa idealnie , podłączałem pojedynczo syntezatory i efekty były przedziwne od latencji rzędu 5 sek. do zamiany dzwięku w jeden trzask lub całkowitego wyłączenia Cubase.
Zmienilem konfigurację podlączeń USB , korg sygnał midi dostał przez ,,midiface,, a keylab odlączyłem ponieważ kiedyś pomyliłem zasilacze i chodziła na zbyt wysokim natężeniu prądu
Finalnie sytuacja jest taka , przy odpowiedniej kolejności włączania urządzeń oraz odłączeniu internetu tascam działa poprawnie, o ile nie chcę dokonać zmiany  np. filtra lub innego parametru w Yamaha i dzieje się to podczas odtwarzania.
Wniosek dla mnie jest taki jak sugerowałeś komputer nie może sobie poradzić z przetworzeniem i wysłaniem w tak szybkim czasie danych.
Jeśli mógłbyś doradzić jakimi parametrami czy rodzajem komputera sugerować się przed zakupem będę wdzięczny.

Generalnie wszystkie te ustawienia sprzętowe to,, temat rzeka,, sądziłem że na poziomie amatorskiego studyjka w domu poradzę sobie w instynktowny sposób ale jak widać poległem.
Jeśli można to chciałbym jeszcze zapytać o wiele rzeczy.

Pozdrawiam
Jarek

Hardware: Kurzweil PC3K8,  Waldorf Iridium desktop, Yamaha Modx 6,  Access Virus Ti2 desktop, Arturia AudioFuse 16Rig, iPad Pro,
DAW / VST hosts: Cubase 14 Pro, Bendlab Cakewalk, Ableton Lite, Akai VIP 3 i inne...
VSTi: NI Komplete 15 Collector's Edition, Arturia V Collection 11 Pro + Pigments 6, Korg Collection 5,IK Multimedia: Total Studio 5 MAX, AAS Ultra Analog VA-3, Roland Zenology, UVI Falcon, Steinberg Absolutee 6 i inne.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Wielokanalowy audio interface w Cubase - przez bestspec - 10.02.2023, 08:32