Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wielokanalowy audio interface w Cubase
10.02.2023, 08:35,
RE: Wielokanalowy audio interface w Cubase
Dziwne objawy opisujesz. Kiedy kręcisz filtrem w MODX to działasz na wewnętrzny moduł dźwiękowy MODX a nie na to co sie dzieje w Cubase więc nie powinno ci to powodowac problemów w cubase nawet jeśli w tym samym czasie komunikaty MIDI w MODX są wysyłane do Cubase (kręcenie tą gałką filtra) itd.
Dziwne że musisz włączać urządzenia w jakieś tam kolejności itp.
Ja mam laptopa HP Omen z procesorem i7-9750H 2.60GHz i ma podłączone przez HUB USB do niego Kurzweil PC3K8 (jako główna klawiatura), Virus TI2, Yamaha MODX6, Roland Fantom XR i niedawno był jeszcze Waldorf Blofeld i oczywiście do tego jeszcze mysz i zewnętrzna klawiatura i czasem dołączam do tego jeszcze sterownik Native Instruments Maschine więc w sumie do Cubase dociera podobna ilość urządzeń MIDI po USB jak u ciebie i nie mam z tym najmniejszych problemów tzn wszystko działa płynnie nic sie nie rwie i nie zacina a jednocześnie w projekcie mam zawsze jakieś VSTi odpalone (nie jedno) itd.
Może masz coś namieszane w konfiguracji komputera/sterowników/czy samego Cubase itp. Przyczyn może być wiele i szkoda czasu na gdybanie i pisanie raz na tydzień coś na forum itp.
Jak chcesz to podaj mi w wiadomości prywatnej swój adres e-mail i nr telefonu. W wolnej chwili umówimy sie na sesje zdalną za pomocą TeamView tzn wejdę zdalnie do twojego komputera i zobaczę co w nim słychać w twoich konfiguracjach z odpalonym Cubase i przykładowym projektem i podłączonymi wszystkimi urządzeniami (i włączonym internetem) itd. To chyba najlepszy sposób aby ruszyć szybko z tematem do przodu i ostatecznie rozstrzygnąć źródła problemów itd. a potem przejdziemy do ewentualnej nowej konfiguracji komputera (nowego komputera) jeśli okaże się to konieczne.
No i niestety nie obiecuję że to będzie szybko bo trochę nieczasowy jestem i głównie mam dostępne późne wieczory i nie codziennie[Obrazek: wink.gif]

Hardware: Kurzweil PC3K8,  Waldorf Iridium desktop, Yamaha Modx 6,  Access Virus Ti2 desktop, Arturia AudioFuse 16Rig, iPad Pro,
DAW / VST hosts: Cubase 14 Pro, Bendlab Cakewalk, Ableton Lite, Akai VIP 3 i inne...
VSTi: NI Komplete 15 Collector's Edition, Arturia V Collection 11 Pro + Pigments 6, Korg Collection 5,IK Multimedia: Total Studio 5 MAX, AAS Ultra Analog VA-3, Roland Zenology, UVI Falcon, Steinberg Absolutee 6 i inne.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Wielokanalowy audio interface w Cubase - przez bestspec - 10.02.2023, 08:35