Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Roland Juno-X - nowy syntezator ZenCore
28.03.2023, 18:40,
RE: Roland Juno-X - nowy syntezator ZenCore
(27.03.2023, 19:57)Azzorek napisał(a): Witajcie Panowie Smile ,

Długo nie zaglądałem na forum, ale życie "rzuciło mnie" w inne obszary działań niż muzykowanie.
Tak czekałem i czekałem aż może Paweł zrobi reckę tego syntezatora i się nie doczekałem Tongue .
W końcu po przesłuchaniu wszystkiego co się dało na YT i Soundcloudzie postanowiłem zakupić ten syntezator nijako "w ciemno" jak kiedyś Kurzweila PC3.
I wiecie co? Warto było Big Grin . Zakochałem się i jest dokładnie tak jak na prezentacjach - jest idealny do elektroniki i soundtracków z filmów lat 80-tych np. Johna Carpentera . Aby odbić sobie trochę koszty zakupu, sprzedaję Rolanda JP-8000 i Yamahę AN1X. Upłynnię też jakieś inne retro sprzęty bo w sumie za dużo tego mam. Zakup Juno X wymusił na mnie nijako update DAW, a że mój stary Macmini z 2008 roku osiągnął max rozbudowy i wydajności (już dawno temu) zmieniłem więc kompletnie platformę. Teraz jest PC i Cubase 12 Pro (na szczęście Roland Quad Capture jest nadal wspierany pod Win 11). Ten nowy Logic i tak jest tak odmienny od Logic 9, że musiałbym sporo rzeczy przyswajać na nowo. Postanowiłem więc że to dobry moment na zmiany Wink.

Pozdrowienia!

P.S.

Jak wrzucicie na Muzykuj.com test Juno-X i tak chętnie go obejrzę Smile .

Gratulacje z zakupu!
Czy kupiłeś w sklepie czy od kogoś? Pytam bo jeśli w sklepie to jestem ciekawy czy Roland daje jeszcze jakieś gratisy jak wcześniej czyli np roczny darmowy dostęp do Roland Cloud Ultimate gdzie za darmo będziesz mógł pobrać całą masę dodatkowych rozszerzeń/barw do Juno X (w tym Model Expansions) o dostępie do Zenology i edytorze dla Juno X nie wspominając.

Hardware: Kurzweil PC3K8,  Waldorf Iridium desktop, Yamaha Modx 6,  Access Virus Ti2 desktop, Arturia AudioFuse 16Rig, iPad Pro,
DAW / VST hosts: Cubase 14 Pro, Bendlab Cakewalk, Ableton Lite, Akai VIP 3 i inne...
VSTi: NI Komplete 15 Collector's Edition, Arturia V Collection 11 Pro + Pigments 6, Korg Collection 5,IK Multimedia: Total Studio 5 MAX, AAS Ultra Analog VA-3, Roland Zenology, UVI Falcon, Steinberg Absolutee 6 i inne.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Roland Juno-X - nowy syntezator ZenCore - przez bestspec - 28.03.2023, 18:40