|
Jakie wymagania sprzętowe komputera do klawiatury midi
|
|
21.09.2023, 21:45,
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.09.2023, 21:48 przez komodo83.)
|
||||
|
RE: Jakie wymagania sprzętowe komputera do klawiatury midi
Dziękuję bardzo za przybliżenie tematu. W końcu jakieś konkretne wyjaśnienie dla kogoś kto startuje z tematem. To chyba zostanę na razie przy moim rolandzie. Pytanie jeszcze o przewody midi. Jakieś propozycje? Czy jest to nieistotne?
Jeśli chodzi o interfejsy audio. Tak na szybko przejrzałem podane modele. Zauważyłem że na forach piszą o kiepskiej jakości wykonaniu MOTU M2 (zamocowanie potencjometrów), natomiast jakość działania to fajna półka. Jeśli chodzi o arturie to fajna jest gwarancja (5 lat), a i pakiet oprogramowania jest fajny. Różnica w cenie też skłania ku arturii (około 300zł). Waszym zdaniem będzie to dobry wybór? Chodzi mi też o przyszłość gdy zmienie klawisza i komputer? Tańszych interfejsów jak rozumiem nie ma sensu brać pod uwagę. Jak będzie chwila czasu to sobie przejrzę te interfejsy aczkolwiek nie wiem czy to pomoże mi w wyborze. Bardziej pomogą ludzie, którzy z nich korzystali ewentualnie mają większą wiedzę w temacie. Jeśli chodzi o latencje. Będzie można w tej konfiguracji swobodnie grać? Ewentualnie jak duże opóźnienia mogą być? |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Jaką klawiaturę MIDI wybrać? | michal11 | 2 | 1,965 |
09.05.2025, 20:41 Ostatni post: bestspec |
|
| Jakie pianino cyfrowe wybrać? | Remind | 1 | 1,540 |
30.04.2025, 01:53 Ostatni post: bestspec |
|
| Mały podróżny keyboard - a może klawiatura midi + laptop? | lipek | 2 | 2,533 |
26.03.2025, 21:32 Ostatni post: Valtari |
|
| Jakie pianino cyfrowe wybrać? Wcześniej było pianino akustyczne | chakalakao | 6 | 4,332 |
10.12.2024, 13:15 Ostatni post: malumalu |
|
| jakie pianino estradowe | chomont | 9 | 6,733 |
19.06.2024, 20:41 Ostatni post: pawelsz |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości