Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podłączenie piana do PC - interface, software, itp.
13.02.2025, 13:52,
RE: Podłączenie piana do PC - interface, software, itp.
(13.02.2025, 11:28)krajewski26 napisał(a): To jeszcze  jedna rzecz, na ktora w sumie odp. byla zachowawcza.

Jakbys ocenil jakosc, mozliwosci, dobre odzwierciedlenie ralnych instrumentow w pakiecie Arturia V Collection.
Ogladalem filmiki ale to nie to samo, jak ty na zywo to uzytkujesz.

Arturia jako pierwsza wyniosła na najwyższy poziom realizm emulacji brzmienia starych znanych analogów i do dziś trzyma ten wysoko poziom. Przez te wiele lat pojawiły się inne firmy które robią to równie dobrze (stawka się wyrównała) i mamy dziś taką sytuację że mamy np emulację Rolanda Jupiter 8 i jedni będą uważać że Roland swoja wersję zrobił najlepiej, inni że Arturia, a jeszcze inni że jakaś inna firma. Ja uważam że warto mieć V Collection bo choć jest to drogi pakiet to dostajesz bardzo dużo instrumentów a z kolei pojedyncze instrumenty u Arturii są za drogie (generalnie Arturia jest droga). Wartą uwagi firmą która robi nie gorsze emulacje od Arturii (dla mnie) jest Cherry Audio która sprzedaje swoje instrumenty trzy a nawet cztery razy taniej (i też zakupiłem ich kilka instrumentów).
Tak więc zdecyduj czy potrzebujesz całego pakietu V Collection (ja jestem zadowolony) ale na pewno warto mieć Pigments (to moim zdaniem jeden z tzw "must have") którego nie ma w V Collection.

Hardware: Kurzweil PC3K8,  Waldorf Iridium desktop, Yamaha Modx 6,  Access Virus Ti2 desktop, Arturia AudioFuse 16Rig, iPad Pro,
DAW / VST hosts: Cubase 14 Pro, Bendlab Cakewalk, Ableton Lite, Akai VIP 3 i inne...
VSTi: NI Komplete 15 Collector's Edition, Arturia V Collection 11 Pro + Pigments 6, Korg Collection 5,IK Multimedia: Total Studio 5 MAX, AAS Ultra Analog VA-3, Roland Zenology, UVI Falcon, Steinberg Absolutee 6 i inne.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Podłączenie piana do PC - interface, software, itp. - przez bestspec - 13.02.2025, 13:52