|
wrażenia po testach Nord piano 2
|
|
04.09.2012, 13:10,
|
||||
|
RE: wrażenia po testach Nord piano 2
Jestem szczęśliwym posiadaczem Nord Piano 2 i muszę przyznać, że instrument jest świetny!
Brzmienia naprawdę powalają. Przesiadłem się na niego z Rolanda RD-700SX więc brzmieniowo był to skok nad przepaścią ![]() Możliwość ładowania najnowszych brzmień, łączenie barw (w końcu), prostota obsługi oraz 200 pozycji na własne presety! Co do samego zestawu to pokusiłem się o komplet, a mianowicie instrument, nóżki, pulpit oraz pokrowiec NORD. Nóżki wyglądają super, chociaż wkręcanie ich i wykręcanie niestety zajmuje trochę czasu. Ale Piano na nóżkach wygląda jak klasyk ![]() Pulpit, jest naprawdę duży i warto go dokupić. Przy dobrym rozstawieniu zmieści się na niego cztery kartki formatu A4, czego nie oferuje chyba żaden inny pulpit dołączany do instrumentu. Swoją drogą pulpitu bardzo brakowało mi w Rolandzie. Pulpit jest solidny i naprawdę funkcjonalny. Pokrowiec... Tutaj się nieco rozczarowałem. Kupiłem ten instrument nie tylko ze względu na nieograniczone, wymienne brzmienia ale też na niską wagę (w porównaniu do Rolanda). Niestety firmowy pokrowiec NORDa jest naprawdę ciężki! Może przez to, że ma w sobie kółeczka, bez których nie wyobrażam sobie przemieszczania się z instrumentem. Niewątpliwym plusem jest to, że do kieszeni tego pokrowca można spakować wszystkie akcesoria a miejsce na sam instrument jest wykończone przyjemnym czarnym "misiem". Niestety po krótkim użytkowaniu kieszeń zewnętrzna zaczęła "wychodzić ze szwów". Ale sprawę zgłosiłem do dystrybutora i gdzieś w drodze do mnie jest nowy pokrowiec, gdyż NORD takie rzeczy po prostu wymienia - duży plus! Ogólnie polecam instrument. Jest świetny, jest piękny, jest czerwony ![]() Chętnie odpowiem na wszelkie pytania, jeśli ktoś chciałby coś wiedzieć. Pozdrawiam Sebastian PS. Przy okazji chciałem podziękować Administratorowi za wygrany kubek Muzykuj.com Dzięki za ciekawy portal nie tylko dla klawiszowców! |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Nord piano 3 pierwsze wrażenia | Rychubil | 2 | 6,875 |
15.07.2017, 07:55 Ostatni post: hammond |
|
| Nowy Nord Piano 2 HP | 12grudzien | 3 | 15,687 |
10.04.2013, 07:09 Ostatni post: hammond |
|