Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Klawiatura sterująca
29.08.2014, 10:45,
RE: Klawiatura sterująca
Już sobie na szczęście poradziłem, zdążyłem przed koncertem. Nie, nie wpiąłem Casio w mikser Big Grin wszedłem w MIDI i kliknąłem XMIT, potem RECV, pochodziłem sobie po tych opcjach i w sumie ostatecznie nic nie zmieniłem, ale problem zniknął. Może grzebiąc w tych opcjach sprawiłem że jakby "odświeżył" zewnętrzny keyboard i wrócił do normy... Nie wiem. Pokombinuję jeszcze z tym Multitrack. A Setupów nie lubię, bo czuję się ograniczony przez nie :p wolę tryb Program bo wszystko mam na wierzchu i mogę się poruszać od razu między programami, które akurat mi przyjdą do głowy.

Przy okazji inny problem, o którym gdzieś tu chyba już pisałem: W utworze Baba O'Riley, mam wgrany ten podkład jako Song. Jako, że podkład nie jest w całym utworze taki sam (np. zmienia się akord), i żeby mieć kontrolę np. gdy rozciągniemy trochę utwór, albo ktoś się pomyli i za długo zagra, podzieliłem sobie utwór na kilka części z naddatkiem i np. gdy wchodzi perkusja wciskam programowalny przycisk, Kurzweil czeka do końca taktu i wyłącza dany song i włącza następny. Często jest tak, że słychać jakby zacięcie, potknięcie przy tej zmianie. Do tego gram w tym czasie na brzmieniu "2 Studio Grand" i też słychać jakby urwania dźwięków/przesunięcia. Czy to znaczy że Kurzweil osiąga w tym miejscu kres swoich możliwości? A załóżmy, że chciałbym podrasować sobie Kurzweila, żeby wyeliminować takie granice. Czy w ogóle istnieje taka możliwość?

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Klawiatura sterująca - przez Macak - 26.02.2014, 21:00
RE: Klawiatura sterująca - przez hammond - 26.02.2014, 21:31
RE: Klawiatura sterująca - przez Macak - 27.02.2014, 17:42
RE: Klawiatura sterująca - przez hammond - 28.02.2014, 06:51
RE: Klawiatura sterująca - przez Macak - 13.03.2014, 22:50
RE: Klawiatura sterująca - przez Macak - 23.08.2014, 08:11
RE: Klawiatura sterująca - przez owex - 23.08.2014, 18:04
RE: Klawiatura sterująca - przez Zep - 25.08.2014, 17:14
RE: Klawiatura sterująca - przez Macak - 29.08.2014, 10:45

Skocz do: