|
wrażenia po testach Nord piano 2
|
|
05.10.2012, 15:02,
|
||||
|
RE: wrażenia po testach Nord piano 2
Witajcie
Ja chciałbym skorzystać z waszej wiedzy. Do niedawna miałem Yamahę p-120 i grało mi się świetnie przy tym co i gdzie gram. Potem wpadłem na "genialny" pomysł że trzeba sobie kupić nowszy instrument Yamahy- gdyż na pewno będzie lepszy od poprzednika i tak mam obecnie p-144. Masakra klawiatura o niebo gorsza od p-120, kontrolki w dzień niewidoczne, druga linia instrumentów schowana w podmenu. Jedyne pocieszenie mam takie że sprzedałem go pianiście ostatniego wokalisty Genesis. Ale do rzeczy. Byłem w kilku sklepach i rzuciły mi się w oczy produkty Nord. Wiem że to zupełnie inna półka i ok. Szukam instrumentu z dobrą nie za lekką klawiaturą , z dobrymi Pianami, E.pianami i stringami. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem w Nord piano 2 mogę sobie różne sample brzmień dorzucać? Mam jeszcze jeden problem ale jak się nie da go obejść to dam sobie radę. Mieszkam na 3 piętrze bez windy często gram i tacham te stage piana od kilku lat, młodszy nie jestem i kręgosłup też dostaje. Szukam też czegoś niezbyt ciężkiego. Ale jeśli to ma mieć wpływ na jakość to nadal będę dźwigał. Pozdrawiam i dziękuję za wszelkie podpowiedzi. Radek |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Nord piano 3 pierwsze wrażenia | Rychubil | 2 | 6,876 |
15.07.2017, 07:55 Ostatni post: hammond |
|
| Nowy Nord Piano 2 HP | 12grudzien | 3 | 15,690 |
10.04.2013, 07:09 Ostatni post: hammond |
|