Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zakupy Alibaba.com - tanie Rolandy (?)
03.08.2015, 17:18, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.08.2015, 17:19 przez Rychubil.)
RE: Zakupy Alibaba.com - tanie Rolandy (?)
Byłbym bardzo ostrożny!
Ponoć 50% to oszuści a co do reszty uczciwych sprzedawców, to w najlepszym wypadku trzeba wiedzieć z jakich państw sprowadzany jest towar i czy podlega cłu i jakiemu. Jak np. sprowadziłem rejestrator cyfrowy z Hong Kongu (https://www.eglobalcentral.co.uk/), to nie płaciłem ale z Japonii już bym zapłacił. Towar z USA nie może przekroczyć wartości podarunku, (bodajże 120$). Następna kwestia, to sposób płatności, który często odbywa się poprzez takie serwisy jak Moneygram czy Western Union - to rozbój w biały dzień! Dochodzi jeszcze sprawa zatrzymań towarów w urzędach celnych z powodu braku firmowych certyfikatów na towar, czyli podejrzenie sfałszowanego towaru, no i zawsze to ryzyko sprowadzenia czegoś z dalekiego kontynentu - szukaj w razie czego inkasenta twoich pieniędzy jak wiatru w polu.
Ja osobiście bym nic nie kupił co kosztuje podejrzanie tanio a niektóre ceny u Alibaby aż cuchną ściemą Dodgy
Tak moja opinia.

Kawai VPC1, Pianoteq 6 PRO, Synthogy Ivory II, GarageBand, Roland Quad Capture, Neumann KH120, Grado SR225i
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Zakupy Alibaba.com - tanie Rolandy (?) - przez Rychubil - 03.08.2015, 17:18

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Forum portalu Muzykuj.com | Wróć do góry | | Wersja bez grafiki | RSS