|
Pianino cyfrowe do 2000zł
|
|
25.08.2015, 20:50,
|
||||
|
RE: Pianino cyfrowe do 2000zł
Co do cen, czy aby na pewno mówimy o tym samym sklepie? http://sklepmuzyczny.pl/produkt/casio-px...7a9485af48 tutaj Privia jest po normalnej cenie, za to mają bardzo dobrze przecenionego Rolanda. Jeśli przesyłka faktycznie jest darmowa to jest to dla mnie bardzo duży plus ze względu na mocno ograniczony budżet, który i tak już znacznie przekroczyłam celując w Privię czy Rolanda. Z tego względu też raczej odpuszczę sobie szukanie w okolicy sklepów z Kawai. I tak, na wschodzie. Lubelskie, ku ścisłości.
Cytat: Przy czym statystyczny muzyk przez wyjścia Line-out w klawiszu rozumie 2x gniazdo mono TRS (lub XLR), których to nie ma w żadnym z tych pian, a nie takie quasi-line-out na mini jack Wink Czyli stąd to drobne nieporozumienie ^^ Oczywiście takie wyjście byłoby opcją niemal idealną, ale szczerze nie spodziewam się takiego rozwiązania w tańszych instrumentach. Cytat:Przyszłościową z uwagi na co? Głównie z uwagi na klawiaturę i jakość całego sprzętu. Chiałabym aby to pianino posłużyło mi jak najdłużej (a nie mam w zwyczaju katowania instrumentów). Jeśli chodzi o brzmienia - w przypadku Rolanda bardzo podoba mi się to co ma "na pokładzie", zarówno jeśli chodzi o czyste brzmienia jak i pianina elektryczne, pady, etc. W sumie to samo mogę powiedzieć o Casio i chyba jedyna istotna różnica jaką zauważyłam tkwi w ilości brzmień. Z tego co pamiętam Privia ma ich około 150, a Roland nieco ponad 30. Jak już wspomniałam wcześniej, między klawiaturami obu tych instrumentów też nie widzę większej różnicy. Chociaż pewnie wymaga to więcej wprawy i obycia z klawiszami, stąd moje pytania o to jak oba modele sprawują się na dłuższą metę, czy klawiatura nie zacznie się zużywać (czytałam, że ważone klawiatury mają taką tendencję). Cytat:F-20 ma wyjście USB, to już plus a do tego to line-out. Pytanie - na ile to wyjście może być bardziej użyteczne od wyjść midi w ES100 dla samej zainteresowanej? Powiem tak, na chwilę obecną nie robi mi to większej różnicy. Dysponuję wprawdzie dedykowanymi gniazdami MIDI, ale nie będzie też problemu z podłączeniem przez USB. No i MIDI jest dla mnie w tym wypadku bardziej dodatkiem niż celem samym w sobie. Być może wyjście USB byłoby nawet bardziej wszechstronną opcją, chociaż mogę się mylić. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Pianino cyfrowe do 2000 zł | safenka | 1 | 253 |
23.05.2026, 09:17 Ostatni post: bestspec |
|
| używane czy nowe pianino cyfrowe | Krzysztof6654 | 0 | 231 |
14.05.2026, 08:49 Ostatni post: Krzysztof6654 |
|
| Pianino do 4000 max 5000 | Asia | 3 | 1,502 |
21.11.2025, 16:53 Ostatni post: Asia |
|
| Pierwsze pianino cyfrowe dla osoby dorosłej ~5tyś zł - | Justyna | 24 | 10,376 |
19.10.2025, 12:09 Ostatni post: Valtari |
|
| Pianino na początek dla dziecka lat 7 | Zooja22 | 6 | 4,314 |
18.10.2025, 17:12 Ostatni post: Valtari |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości