|
Nagrania archiwalne - dobór sprzętu
|
|
12.01.2016, 17:17,
|
||||
|
Nagrania archiwalne - dobór sprzętu
Witam, szukam możliwości archiwalnego nagrywania koncertów i prób swojego zespołu. Sytuacja jest dość złożona ponieważ zespół liczy do 20 osób (w zależności od koncertu), a i instrumentarium jest duże bo obejmuje:
1. instrumenty smyczkowe, 2. instrumenty dęte, 3. zestaw perkusyjny (rozrywkowy), 4. gitarę basową, 5. gitarę elektryczną, 6. fotepian/piano, 7. wokal. W doborze sprzętu "studyjnego" jestem zielony, natomiast z tego co zdążyłem się zorientować ciekawe produkty z kategorii "interfejsów" proponuje firma Focusrite - mam na myśli konkretnie: 1. Focusrite Scarlett 18i20 oraz 2. Focusrite Scarlett 18i8 W związku z tym mam dwa podstawowe pytania: 1. Czy do wyżej wymienionych celów (nagrania archiwalne 20 os. zespołu) potrzebny mi jest taki sprzęt? Jeśli nie to proszę o sugestie w którym kierunku mam szukać ![]() 2. Jeśli wymienione powyżej interfejsy są dobrym kierunkiem, która opcja jest lepsza? 18i20 czy 18i8? Sory za głupie pytania ale tak jak podkreślałem nie mam pojęcia w tej materii... Będę wdzięczny za wyrozumiałość
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Wiadomości w tym wątku |
|
Nagrania archiwalne - dobór sprzętu - przez Cis#u - 12.01.2016, 17:17
RE: Nagrania archiwalne - dobór sprzętu - przez Azzorek - 12.01.2016, 18:45
RE: Nagrania archiwalne - dobór sprzętu - przez Cis#u - 12.01.2016, 19:01
RE: Nagrania archiwalne - dobór sprzętu - przez Azzorek - 12.01.2016, 19:10
|