|
Jakie monitory do klawisza?
|
|
22.07.2016, 11:51,
|
||||
|
RE: Jakie monitory do klawisza?
Najlepiej, choć nie wiem jak z tym będzie jeszcze. Yamahy z tego co wiem mają dość rozbieżne opinie. Jedni chwalą i polecają, inni mówią, że są jasne lub mają "wywalony środek", w sensie że jest go za dużo. Może jest to dobre do miksowania.
O ile konstrukcje M-Audio różnią się dość znacząco od dwóch pozostałych, udało mi się znaleźć niewidoczną z początku różnicę między produktami KRK oraz Behringera zaprojektowanego przez KRK. Pomijając szersze i większe możliwości adaptacji Behringera do warunków akustycznych (większe zakresy regulacji tonów niskich i wysokich oraz nieobecny w KRK korektor ROOM COMPENSATION), okazuje się, że KRK mają wzmacniacze pracujące w klasie A/B, natomiast Behringery mają wzmacniacze klasy D, cyfrowe. Behringer na swojej stronie się chyba nie chwali klasą wzmacniaczy natomiast informacja jest widoczna z tyłu na obudowie. Wszelkie pozostałe monitory u jakich zauważyłem informację o klasie wzmacniaczy miały je w klasie A/B, analogi. Podobno przy portach bass-reflex z przodu łatwiej zapanować nad ewentualnym dudnieniem lub jest mniejsza szansa, że do niego dojdzie. KRK mają paczkę z MDF-u, natomiast Behringer jest wykonany z "kompozytu wysokiej gęstości".
Nord Electro 6D 73; Yamaha CK61, YC88
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Jakie pianino cyfrowe wybrać? | Remind | 1 | 1,540 |
30.04.2025, 01:53 Ostatni post: bestspec |
|
| Jakie pianino cyfrowe wybrać? Wcześniej było pianino akustyczne | chakalakao | 6 | 4,334 |
10.12.2024, 13:15 Ostatni post: malumalu |
|
|
|
Jakie wymagania sprzętowe komputera do klawiatury midi | komodo83 | 11 | 10,658 |
14.10.2024, 23:29 Ostatni post: bestspec |
| jakie pianino estradowe | chomont | 9 | 6,733 |
19.06.2024, 20:41 Ostatni post: pawelsz |
|
| Jakie panini cyfrowe? | spadohroniaz | 8 | 7,764 |
11.04.2023, 17:55 Ostatni post: spadohroniaz |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości