Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Klawisz który odpali Omnisphere?
05.02.2017, 20:35,
RE: Klawisz który odpali Omnisphere?
Paweł, nie bardzo wyobrażam sobie jak chciałbyś znaleźć malutki komputerek, który ma pełnowartościowy intel i7 i 16GB RAM.

Jedyne co mi przychodzi do głowy to komputery typu Barebone link . Mają wystarczająco dużo mocy aby podołać zadaniu, są tańsze i szybsze niż odpowiednik z Apple (Macmini).

Myślałem, że bardziej celujesz w komputerki zbudowane na bazie Rassbery Pi z QUad-Core 1,2GHz lub Arduino. Niestety te maszynki są za słabe do Omnisphere, nawet w wersji pierwszej i co najważniejsze chyba - nie pracują ani na Windows ani na MacOSX, tylko na Linuksach.

Pierwsze co trzeba założyć to jaki komputer dostępny na rynku spełnia wymagania co do niewielkich rozmiarów, oferując jednocześnie wymaganą wydajność. W mojej ocenie należy szukać wśród najnowszych laptopów, barebonów, netbooków i komputerów typu Macmini.

Zwłaszcza ten ostatni link (w najnowszej wersji) wydaje się najbardziej sensownym rozwiązaniem. Do tego trzeba znaleźć lub zbudować klawiaturę sterującą, z góry przewidzieć w środku miejsce dla "Miniacza", zrobić stosowne miejsce na tylną ściankę z portami od Maka, połączyć wszystko i gotowe. Trzeba jeszcze to oprogramować pod MacOSX lub Linuksa z wirtualną maszyną, co by można było Windows zainstalować (jeśli ktoś nie chce MacOSX).

Pozdrawiam,

Azz

Kurzweil PC3K8+Kore64||Yamaha AN1X, CS1X||Waldorf Rocket, Streichfett, Pulse 2||Roland Juno-X, SH-4D, JV-1010+SR_98||KORG R3, Wavestate, 05/RW, X5DR, Monotron+Delay+Duo||Alesis SR18 i AirFX||KAWAI Q80||Novation Bass Station II ||Strymon BigSky||VSTi(KORG Legacy, Spectrasonics Omnisphere,Alpha-Ray)||Apple MacMini+Logic 9 Pro||PC+Cubase 12 Pro.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Klawisz który odpali Omnisphere? - przez hammond - 04.02.2017, 10:39
RE: Klawisz który odpali Omnisphere? - przez Azzorek - 05.02.2017, 20:35