|
[Początkująca] Syntezator - jaki i czy w ogóle warto?
|
|
18.06.2017, 12:53,
|
||||
|
RE: [Początkująca] Syntezator - jaki i czy w ogóle warto?
Dziękuję za odpowiedzi
![]() Tak jak napisałam - ja już posiadam (absolutnie podstawowy, prosty) keyboard, ale czuję, że to nie to, jednak te instrumenty mają inną specyfikę niż syntezatory. Cena proponowanej Yamahy przekracza mój budżet - maksymalnie 2000 zł. Novation UltraNova posiada wbudowany interfejs audio. Niestety widziałam opinie, że po aktualizacji oprogramowania instrumentu część funkcji przestaje działać i nie bardzo wiadomo, jak zrobić downgrade. W sieci jest pełno filmików i artykułów o tym klawiszu, nawet sprzed kilku miesięcy, zatem ciągle można go używać, ale ciekawi mnie, czy te 8 potencjometrów w górnym panelu reaguje na nacisk (właśnie m. in. ta funkcja rzekomo przestawała działać po upgradzie) i jak się sprawuje Automap. Szczerze mówiąc, mam obawy przed kupnem używanego modelu, nie chcę się naciąć na uszkodzony egzemplarz, który został prowizorycznie naprawiony na czas sprzedaży, żeby wszystko ładnie grało, a kilka tygodni po zakupie wady wyjdą na jaw. Jeśli chodzi o głośniki, posiadam około 10-letnią "wieżę" firmy LG z dwoma głośnikami. Nie wiem, jak się one obecnie sprawują, ale może dałoby się w ostateczności podłączyć syntezator do wieży i korzystać z jej głośników. Valtari, to wszystko dzięki YT - nie trzeba mieć 50 lat, żeby znać muzykę sprzed 40 itd. Kiedy zaczęłam korzystać z internetu, szukałam różnej muzyki, różnych wykonawców. Tak "odkryłam" SBB, Exodus, p. Bilińskiego czy nieznane utwory znanych wykonawców.
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| używane czy nowe pianino cyfrowe | Krzysztof6654 | 0 | 226 |
14.05.2026, 08:49 Ostatni post: Krzysztof6654 |
|
| Korg G1B Air, Kawai CN301 czy Roland PR701 | Arek-S | 0 | 609 |
27.12.2025, 15:11 Ostatni post: Arek-S |