Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kyra
14.03.2024, 20:59,
Kyra
Obsłuchałem chyba wszystko co znalazłem w sieci na temat tego VA i bardzo mi leży to brzmienie. Niby koniec wsparcia, słaba obsługa... ale jak to brzmi!
Szczerze mówiąc jako posiadacz Quantuma Mk2 mogę sobie wyobrazić Iridium i chyba wolę Kyrę Smile

Bałem się, że skończą się nowe i kupiłem... To naprawdę dobrze gra Smile

Skąd waszym zdaniem taka mała popularność Kyry i generalnie koniec wsparcia?

Odpowiedz
14.03.2024, 21:55,
RE: Kyra
(14.03.2024, 20:59)GoOrange napisał(a): Skąd waszym zdaniem taka mała popularność Kyry i generalnie koniec wsparcia?

Gdzieś czytałem że Waldorf nie dogadał się z twórcą Valkyrie (prototyp który odkupił Waldorf i zmienił nazwę na Kyra) co do współpracy przy jego rozwijaniu, który zachował jakąś część praw autorskich itp. i projekt poległ (jak nie wiadomo o co chodzi, to wiadomo że chodzi o pieniądze Wink ).
Moim zdaniem popularność mała z dwóch przyczyn. Pierwsze to dość wysoka cena, a drugie do moim zdaniem zbyt duże podobieństwo do Access Virus Ti które jeszcze do niedawna było dostępne nawet w niższej cenie (Twórcą Valkyrie nie krył się że Virus był jego inspiracją).
Kiedyś jak Kyra się ukazała i posłuchałem jak to brzmi to przez chwilę się zastanawiałem nad zakupem ale szybko doszedłem do wniosku że to nie ma sensu skoro mam Virus Ti, który ma o niebo większe wsparcie i dostępne do kupienia setki tysięcy barw (tak nie pomyliłem się Wink ), a do Kyry raptem kilka banków (nie wiem czy na jakiś inny instrument jest dostępnych tyle banków brzmień co do serii Access Virus ale wątpię).

Hardware: Kurzweil PC3K8,  Waldorf Iridium desktop, Yamaha Modx 6,  Access Virus Ti2 desktop, Roland Fantom XR, iPad Pro,
DAW / VST hosts: Cubase 13 Pro, Bendlab Cakewalk, Ableton Lite, Akai VIP 3 i inne...
VSTi: NI Komplete 14 Collector's Edition, Arturia V Collection X + Pigments 5, Korg Collection 5,IK Multimedia: Sample Tank 4 MAX, Syntronik 2 Deluxe,Hammond B-3X, Miroslav Philharmonik 2, AAS Ultra Analog VA-3, Roland Zenology, UVI Falcon, Steinberg Absolutee 6 i inne.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Forum portalu Muzykuj.com | Wróć do góry | | Wersja bez grafiki | RSS