|
Budżetowe klawisze dla początkującego
|
|
08.01.2018, 19:56,
|
||||
|
Budżetowe klawisze dla początkującego
Witam. Wiem, że podobnych tematów do mojego trochę już było, ale jednak każdy przypadek jest inny. Przeglądam forum od ponad tygodnia i im dłużej czytam różne wątki, tym większy mam problem z wyborem.
Początkowo chciałem kupić pierwszy lepszy keyboard z klawiaturą dynamiczną, z min. 61 klawiszami. Potem zacząłem się bardziej skłaniać do kawiatury sterującej. A teraz to sam już nie wiem. Ze względów logistyczno-finansowych możliwość zakupu lepszego sprzętu będę miał dopiero za rok. Przez najbliższy rok chciałbym więc złapać jakieś podstawy na tańszym instrumencie. Oprócz komponowania własnej muzyki (raczej urozmaiconej, np. rockowej), chciałbym czasami zagrać coś łatwiejszego z klasyki. Patrząc na filmiki z youtube dot. różnych tańszych sprzętów, są zazwyczaj tylko próby utworów biesiadno-weselnych, które mnie kompletnie nie interesują. Czy moglibyście doradzić używane klawisze (może być keybord lub kontroler) w cenie kilku stówek, które miałyby w miarę niezłą klawiaturę do moich obecnych potrzeb? Wiem, że za tą cenę ważonej nie kupię, ale może jakąś sensowną dynamiczną. Mam możliwość znalezienia czegoś za zachodnią granicą, może tam udałoby mi się taniej coś wyrwać. Z nowych sprzętów myślałem o M-Audio Keystation 88 II za ok. 750 zł, ale przeczytałem kilka niepochlebnych opinii o jakości klawiatury. Wiem, że mój obecny budżet szału nie robi, ale może coś mi doradzicie... |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Pierwsze pianino cyfrowe dla osoby dorosłej ~5tyś zł - | Justyna | 24 | 10,349 |
19.10.2025, 12:09 Ostatni post: Valtari |
|
| Pianino na początek dla dziecka lat 7 | Zooja22 | 6 | 4,266 |
18.10.2025, 17:12 Ostatni post: Valtari |
|
| Pianino cyfrowe z cichą kawiaturą dla amatora | lipek | 3 | 2,122 |
27.03.2025, 22:32 Ostatni post: Valtari |
|
| Pierwsze pianino elektroniczne dla 9 latki | krzychu_35 | 1 | 1,460 |
02.12.2024, 21:45 Ostatni post: pawelsz |
|
| Czy Roland FP-E50 to dobry wybór dla początkującego? | pga | 9 | 19,831 |