|
Czy instrumenty klasy workstation są jeszcze potrzebne?
|
|
25.07.2013, 14:55,
|
||||
|
RE: Czy instrumenty klasy workstation są jeszcze potrzebne?
Dla takich podstarzałych jak ja też mają sens
. Myślę i mam nadzieję, że doczekamy się jeszcze świetnych workstation. Teraz to chyba producenci się czają bo w takich kombajnach jest coraz więcej jakichś ozdobników okołomuzycznych, które starzeją się bardzo szybko no i ryzyko sprzedaży się zwiększa. Ja bym się tu nie doszukiwał jakiejś ucieczki w prostsze stage piana (Nord, Artis) czy klawiatury sterujące (Kawai), to trochę inny segment i inny klient. Workstation jest instrumentem bardziej uniwersalnym i dlatego jest w zainteresowaniu szerszego kręgu odbiorców (bo trafia i do studiów, i na scenę i na parkiet, ale kto wie czy nie więcej do muzykujących hobbystów). Przez to relatywnie może być tańszy niż profesjonalne stage piano. Ale to takie moje gdybanie. Ciekawe, że jest całe mnóstwo VST, brzmień i syntezatorowów softowych a jeśli chodzi o programowe aranżery na kompa to raczej bida. A ja bym sobie zamarzył np. taki kombajn workstation+aranżer w jednym. Takie coś bym chciał mieć w domu w jednym kawałku. Pozdrawiam |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Czy ktoś śpiewa? | garit | 0 | 1,410 |
16.06.2023, 12:07 Ostatni post: garit |
|
| Italo disco/spacesynth/eurodisco music - czy ktoś posiada multitracki lub/i sample ? | MaroX | 0 | 1,662 |
18.10.2022, 13:52 Ostatni post: MaroX |
|
| Gdzie są nowości z NAMM 2021 ? | Valtari | 1 | 3,568 |
12.02.2021, 09:36 Ostatni post: bestspec |
|
| Czy to jeszcze muzykowanie? | garit | 3 | 13,183 |
24.02.2020, 11:48 Ostatni post: Rychubil |
|
| Inne instrumenty | josicka | 3 | 6,163 |
30.09.2019, 19:48 Ostatni post: Rychubil |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

. Myślę i mam nadzieję, że doczekamy się jeszcze świetnych workstation. Teraz to chyba producenci się czają bo w takich kombajnach jest coraz więcej jakichś ozdobników okołomuzycznych, które starzeją się bardzo szybko no i ryzyko sprzedaży się zwiększa.