|
wybór pianina cyfrowego 5-6k zł + mobilne do ćwiczeń
|
|
17.07.2020, 14:24,
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.07.2020, 14:33 przez dobryczlowiek.)
|
||||
|
RE: wybór pianina cyfrowego 5-6k zł + mobilne do ćwiczeń
Bardzo dziękuję za sugestie. Być może siedzie odrobinę za nisko ale raczej bez jakiejś przesady. Moja pozycja jest dość naturalna. Doszukiwałbym się raczej błędów w samej technice gry, ruchu nadgarstka itp. Tak ja pisałem, do nauczyciela zgłoszę się jak będzie to możliwe, czyli od września. Na razie chciałbym powoli wracać do gry i obserwować co się będzie działo, zwracając szczególną uwagę na grę "siłową". Bardzo dziękuję też za filmy z ćwiczeniami. Będę robił.
Wczoraj byłem też w sklepie muzycznym. FP30 nie było ale o ile się nie mylę FP90 posiada tę samą klawiaturę? A może to FP60? W każdym razie FP90 była dla mnie zbyt siermiężna. Nie podobała mi się. Ograłem natomiast ES110. Całkiem przyjemna lekka ale nie wiem czy warta przesiadki z P45. Chyba lepiej poczekać i przerzucić się na coś z wyższej półki. W między czasie dalej myślę o mobilnym klawiszu do ćwiczeń. Myślałem nawet o Nord Electro 6D. Wiem, że to duży wydatek ale jeśli mógłbym przy tym utrzymać systematyczność ćwiczeń myślę, że było by tego warte. 61ka dość zgrabna, dość lekka, w sam raz zabrać ze sobą. Niestety nie przekonałem, się do tego rodzaju klawiszy. Klawisz młoteczkowy jak gdyby daje opór do pewnego momentu "klik" po którym już jest lekko się wsuwa się do końca, tutaj jest jednolity opór na całej głębokość. Dziwne. Po drugie jakoś brakowało mi klawiszy. Instrument fajny, można pobawić się organami, mały, idealny wzgl. moich potrzeb. Jest też wersja 73HP, której niestety nie było. Niestety jest to już dodatkowy wydatek +2k, dodatkowy gabaryt, dodatkowa waga. Ciężko znaleźć coś właściwego. Może dobrym pomysłem byłaby Yamaha P121, szkoda, że nie jest trochę chudsza. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Pianino cyfrowe do 2000 zł | safenka | 1 | 248 |
23.05.2026, 09:17 Ostatni post: bestspec |
|
| Pierwsze pianino cyfrowe dla osoby dorosłej ~5tyś zł - | Justyna | 24 | 10,358 |
19.10.2025, 12:09 Ostatni post: Valtari |
|
| Pianino cyfrowe do 5-6k pln | SugarMan | 6 | 3,137 |
04.12.2024, 15:27 Ostatni post: SugarMan |
|
| Czy Roland FP-E50 to dobry wybór dla początkującego? | pga | 9 | 19,834 |
26.07.2024, 19:54 Ostatni post: M.S.J |
|
| nowy instrument lub dodatkowy moduł, cena do 8000 zł | dorota.karwowska | 28 | 18,397 |
15.10.2023, 21:14 Ostatni post: Valtari |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości