|
Jakie domowe niby-studio oparte na...?
|
|
25.02.2014, 20:22,
|
||||
|
RE: Jakie domowe niby-studio oparte na...?
Nadal szukam rozwiązania, im dłużej, tym więcej pomysłów. Przypominam, że ważne jest wgrywanie sygnałów audio - gitary. Aktualnie 3 następujące zestawy do rozpatrzenia:
1) Yamaha MOXF6 (interfejs audio i DAW Cubase załatwia Yamaha)+ Omnisphere (spodobały mi się brzmienia) + Virus TI Snow 2) Korg Krome + interfejs audio Behringer z firewire FCA610 + FL Studio + Omnisphere + Waldorf Blofeld 3) jak wyżej tylko zamiast Krome Kurzweil PC361+Kore64 Przy okazji zastanawiam się nad PC3K6, ale 2 razy wyższa cena za sampler i parę innych dodatków, ale wtedy nie byłoby Omnisphere i Waldorfa (lub virusa) Zestaw 1) wygląda najoszczędniej, ale nie wiem, czy i tak nie skończy się na konieczności dokupienia interfejsu audio, chociaż gitary mogę wgrywać przez MOXF, a Virus ma USB, które przenosi audio, więc chyba jednak nie... Może jakieś inne sugestie? Chodzi tylko o domowe studio na użytek własny, ale jakoś nie chcę kupować że tak powiem "zabawek" i nie chciałbym korzystać tylko z gotowych brzmień, chcę trochę pobawić się stworzeniem własnych. Konkluzje z jednej strony po lekturach licznych tematów na różnych forach są takie, że duży workstation typu Kronos na mój użytek niepotrzebny, ale wszystkie tańsze zamienniki jakoś czegoś ciągle im brakuje... |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Pianino na początek dla dziecka lat 7 | Zooja22 | 6 | 4,269 |
18.10.2025, 17:12 Ostatni post: Valtari |
|
| Jaki uniwersalny klawisz na scenę | Paradoxides | 10 | 3,831 |
19.08.2025, 09:34 Ostatni post: Paradoxides |
|
| Jakie pianino cyfrowe wybrać? | Remind | 1 | 1,540 |
30.04.2025, 01:53 Ostatni post: bestspec |
|
| Co wybrać na początek? | Karwos00 | 3 | 2,004 |
03.01.2025, 22:48 Ostatni post: Valtari |
|
| Jakie pianino cyfrowe wybrać? Wcześniej było pianino akustyczne | chakalakao | 6 | 4,330 |
10.12.2024, 13:15 Ostatni post: malumalu |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości