Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ciężkie me rozważania, czyli Hardware do brudnej elektroniki.
25.09.2016, 10:59,
RE: Ciężkie me rozważania, czyli Hardware do brudnej elektroniki.
Witam ponownie.

Azz wielkie dzięki za podpowiedź.
Kupienie analoga i podpięcie go pod jakiś sprzętowy reverb może być całkiem ciekawą opcją.

Jeżeli chodzi o centrum mojego setu to na 99% będzie to MPC Touch, poszperałem trochę i stwierdzam, że ta maszyna jest odpowiedzią na wszystkie moje potrzeby Smile

Natomiast jeżeli chodzi o synt, to mam kompletny mętlik w głowie i już sam nie wiem na co postawić, żeby być szczęśliwym człowiekiem...

Na początku myślałem, ze Ultranova będzie idealnym wyborem, ale doszło do mnie, że praca z nią może być dla mnie katorgą, bo jej obsługa to przekopywanie się przez kolejne warstwy menu, a to jest właśnie coś czego szczerze nienawidzę.
W dodatku ten wygląd...
Ja wiem, wiem, naprawdę, że syntezator to nie samochód i ma grać, a nie wyglądać, ale na litość Boską, nie będzie mi się dobrze pracowało ze sprzętem który po pierwsze ma dla mnie słaby workflow, a po drugie wygląda jak odlane z plastiku niebieskie pudło...

Zacząłem się zastanawiać na kupnem Blofelda, ale tutaj pojawia się ten sam problem co z novą, czyli mało intuicyjna obsługa.
Odchodząc trochę od tego o czym już wspominałem, wpadłem jeszcze na pomysł kupienia Virusa B, lub C. oba da się wyrwać za mniej niż 3k, a możliwości i layaut są naprawdę dobre.

Co sądzicie o moich przemyśleniach?
Czy obsługa novy/blofelda rzeczywiście jest tak skomplikowana jak mi się wydaje, czy po prostu przesadzam...?
Może jednak lepiej postawić na Virusa?
Albo Analog z dodatkowym Reverbem?
Nie mam pojęcia co zrobić...
Any help my fellow's...? :<

Don't be afraid...
We are protected.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Ciężkie me rozważania, czyli Hardware do brudnej elektroniki. - przez Deep_Frequency - 25.09.2016, 10:59