|
Ciężkie me rozważania, czyli Hardware do brudnej elektroniki.
|
|
25.09.2016, 10:59,
|
||||
|
RE: Ciężkie me rozważania, czyli Hardware do brudnej elektroniki.
Witam ponownie.
Azz wielkie dzięki za podpowiedź. Kupienie analoga i podpięcie go pod jakiś sprzętowy reverb może być całkiem ciekawą opcją. Jeżeli chodzi o centrum mojego setu to na 99% będzie to MPC Touch, poszperałem trochę i stwierdzam, że ta maszyna jest odpowiedzią na wszystkie moje potrzeby ![]() Natomiast jeżeli chodzi o synt, to mam kompletny mętlik w głowie i już sam nie wiem na co postawić, żeby być szczęśliwym człowiekiem... Na początku myślałem, ze Ultranova będzie idealnym wyborem, ale doszło do mnie, że praca z nią może być dla mnie katorgą, bo jej obsługa to przekopywanie się przez kolejne warstwy menu, a to jest właśnie coś czego szczerze nienawidzę. W dodatku ten wygląd... Ja wiem, wiem, naprawdę, że syntezator to nie samochód i ma grać, a nie wyglądać, ale na litość Boską, nie będzie mi się dobrze pracowało ze sprzętem który po pierwsze ma dla mnie słaby workflow, a po drugie wygląda jak odlane z plastiku niebieskie pudło... Zacząłem się zastanawiać na kupnem Blofelda, ale tutaj pojawia się ten sam problem co z novą, czyli mało intuicyjna obsługa. Odchodząc trochę od tego o czym już wspominałem, wpadłem jeszcze na pomysł kupienia Virusa B, lub C. oba da się wyrwać za mniej niż 3k, a możliwości i layaut są naprawdę dobre. Co sądzicie o moich przemyśleniach? Czy obsługa novy/blofelda rzeczywiście jest tak skomplikowana jak mi się wydaje, czy po prostu przesadzam...? Może jednak lepiej postawić na Virusa? Albo Analog z dodatkowym Reverbem? Nie mam pojęcia co zrobić... Any help my fellow's...? :<
Don't be afraid...
We are protected. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Wybór dla początkującego czyli od CT-X700 (przez PR E463 EW410 P45 P115) do P-125 | Arten | 22 | 52,133 |
18.10.2018, 22:42 Ostatni post: Rychubil |
|
| Pierwszy hardware do ~3kPLN [goa, techno, ambient] | segkeicam | 0 | 3,278 |
02.04.2018, 20:58 Ostatni post: segkeicam |
|
| Pierwszy instrument do tworzenia elektroniki i nie tylko | klejnotplazy | 3 | 9,974 |
07.07.2017, 16:20 Ostatni post: KrólowaŚwitu |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości