|
Klawisz "masz i grasz" (dobre barwy) do ok. 16000zł
|
|
28.01.2017, 14:49,
|
||||
|
RE: Klawisz "masz i grasz" (dobre barwy) do ok. 16000zł
Jak wspomniałem, odchodzę od VSTi - odchodze i już
Nowy klawisz ma mi słuzyć nie tylko na scenie, ale w ogóle jako moduł brzmieniowy w bardziej rozbudowanych aranżacjach, niż sam fortepian. Oprócz aranży dla zespołu wokalnego, czasami jakaś muzyczka filmowa też sie pewnie pojawi. Wiem, że tutaj jednak VSTi chyba rządzą, ale ja celowo od nich odchodzę - potrzebuję zmiany, chocby po to, zeby pobudzić kreatywność. Kurzweila w miarę znam, miałem juz PC3 - do dziś fajnie mi brzmią stare kompozycje, tak samo jak te na nieodżałowanych modułach E-mu Być może masz rację co do Kronosa. Może trochę napaliłem się, oglądając dema, a wiadomo - trzeba pograc samemu. Nie przyglądałem się "zastojowi" Forte. Wydawało mi się, że potencjał bycia "królem" kurzweila raczej ma, ale z tego co piszesz, nie wygląda to wesoło. Rolandów i Nordów nie chcę. Jeżeli odrzucić Kronosa, to jednak Kurzweil wydaje sie najbardziej wszechstronny. PC3K muszę ograć. Myślę, że we Wrocławiu stoi w którymś sklepie - tam mam najbliżej. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Jaki uniwersalny klawisz na scenę | Paradoxides | 10 | 3,834 |
19.08.2025, 09:34 Ostatni post: Paradoxides |
|
| dobre piano, ale też synth | dominujacygrzesiek26 | 0 | 1,502 |
25.01.2024, 04:20 Ostatni post: dominujacygrzesiek26 |
|
| Klawisz na wesela | Majki | 17 | 51,498 |
23.10.2022, 21:19 Ostatni post: klezmer_stg |
|
| Jaki klawisz na chałtury | patrykyamaha | 4 | 6,175 |
21.08.2022, 10:49 Ostatni post: mar11111 |
|
| Najbardziej uniwersalny klawisz | Muzyk-Kamil | 7 | 8,913 |
15.11.2021, 22:03 Ostatni post: bestspec |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Nowy klawisz ma mi słuzyć nie tylko na scenie, ale w ogóle jako moduł brzmieniowy w bardziej rozbudowanych aranżacjach, niż sam fortepian. Oprócz aranży dla zespołu wokalnego, czasami jakaś muzyczka filmowa też sie pewnie pojawi. Wiem, że tutaj jednak VSTi chyba rządzą, ale ja celowo od nich odchodzę - potrzebuję zmiany, chocby po to, zeby pobudzić kreatywność. Kurzweila w miarę znam, miałem juz PC3 - do dziś fajnie mi brzmią stare kompozycje, tak samo jak te na nieodżałowanych modułach E-mu
Być może masz rację co do Kronosa. Może trochę napaliłem się, oglądając dema, a wiadomo - trzeba pograc samemu.