|
Klawisz "masz i grasz" (dobre barwy) do ok. 16000zł
|
|
04.02.2017, 11:51,
|
||||
|
RE: Klawisz "masz i grasz" (dobre barwy) do ok. 16000zł
(04.02.2017, 09:46)hammond napisał(a): Ale Pc3K i Pc3 to te same maszyny tylko różnią się wczytywaniem próbek. Dlaczego miały by mieć inną funkcjonalność?Masz rację, PC3 i PC3K to te same maszyny, a ja pisałem o Forte i PC3K ![]() Panowie, musimy uporządkować trochę ten wątek, bo zrobił się istny śmietnik i nikt już nie wie która odpowiedź do czego się odnosi. Obecnie toczy się kilka dyskusji w jednym wątku: - PC3 vs PC3K - Stacja robocza, a VST - Forte vs PC3K - PC3K vs Kronos - Klawiatura w PC3K7, a PC3K8 - Przyszłość Forte Proponuję to rozbić na kilka oddzielnych tematów, a tutaj podsumuję na czym stanęło we właściwej sprawie tj. początkowej tematyce wątku. Rozważałem zakup klawisza o "nieco" większych możliwościach niż moje obecne SP4-8. Początkowo obstawiałem pomiędzy Kronosem, a PC3K. Brać forumowa zaproponowała jeszcze alternatywy od innych producentów, jednak po ograniu tych instrumentów w sklepie zdecydowałem się na Kurzweil'a (PC3K8) ze względu na brzmienie i swoją specyfikę. Kurzweil jak każdy instrument ma swoje wady, ale to jest sprawa drugorzędna - najważniejsze jest brzmienie, które osobiście bardzo mi odpowiada. Instrumenty tego producenta pod kątem barw są nieodtwarzalne u innych, a tym bardziej nie w VST. W poście #10 szerzej opisałem dlaczego taka decyzja, a nie inna. W podsumowaniu dodałem (co może być dla kogoś wartościową informacją), że jest problem z dostępnością PC3K8 w Polsce. Dostępność tego modelu jest szacowana na maj/czerwiec, ale jeszcze nie jest znana konkretna data. Gdyby ktoś był zainteresowany to mogę dać znać jak już konkretnie się czegoś dowiem (prawdopodobnie w marcu będzie już konkretniejsza informacja co do terminu). Mimo, że na instrument muszę poczekać 4-5 miesięcy to i tak nie kupiłbym nic innego. Po ograniu wiem, że jest to instrument dla mnie i nie darowałbym sobie rezygnacji z Kurzweil'a z powodu jego chwilowej niedostępności na rzecz Korg'a czy Roland'a, który jest dostępny od ręki na następny dzień roboczy. To tyle w kwestii mojego wątku. Resztę tematów proponuję przenieść (wydzielić) do innych wątków, gdzie będzie po prostu łatwiej, a ten temat zostawić dla potomnych
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Jaki uniwersalny klawisz na scenę | Paradoxides | 10 | 3,831 |
19.08.2025, 09:34 Ostatni post: Paradoxides |
|
| dobre piano, ale też synth | dominujacygrzesiek26 | 0 | 1,502 |
25.01.2024, 04:20 Ostatni post: dominujacygrzesiek26 |