|
Witamy się :D
|
|
04.01.2013, 13:08,
|
||||
|
RE: Witamy się :D
CZESC, pije od kilku lat
|
|||
|
11.01.2013, 12:33,
|
||||
|
O, jakoś się udało zarejestrować... No to "dzień dobry" wszystkim
|
|||
|
28.01.2013, 15:32,
|
||||
|
Witam, czytam muzykuj.com od jakiegoś czasu i postanowiłem zarejestrować się na forum, bardziej chyba jako poszukujący odpowiedzi niż służący radą, ale jeśli będę mógł to chętnie pomogę. Pozdrawiam.
|
|||
|
28.01.2013, 21:33,
|
||||
|
Witamy
Kurzwei PC3x Pc2x , K2600x, fender Rhodes, Novation xio, Novation x station, Yamaha sk20, Yamaha motif rack es ,plg-150 vl . Virus ti Polar, Korg M3 76, Yamaha s90xs, Hammond Sk1 chętnie pomogę.
|
|||
|
03.02.2013, 18:23,
|
||||
|
Witam wszystkich użytkowników portalu.
Miło przebywać w towarzystwie ludzi, którzy się rozumieją i wiedzą, że czasami nowa lodówka, czy pralka to nie jest żaden priorytet Muzyką zajmuję się "z zamiłowania" a zaczynałem, gdy słowo "wtyczka" kojarzyła się wyłącznie z 220V. Moim pierwszym klawiszem był Casio VZ-1, stąd każdy parapet, który ma po lewej trzy kółka i waży 20kg, wzbudza moją sympatię. Uwielbiam wszelkie sprzęty grające, nawet popełniłem jedną recenzję rok temu dla potrzeb tej witryny. Życzę wielu inspiracji i wielu momentów w których czujemy, że to co robimy ma sens. |
|||
|
09.02.2013, 17:08,
|
||||
|
Czołem!
Jestem Damian. Z muzyką związany od urodzenia, ale gram zaledwie od 5 lat. Jestem samoukiem. Na co dzień gram na keyboardzie i akordeonie, ale dla rozrywki czasem chwytam za gitarkę i perkusję. Cieszy mnie gra na weselach i podążam w tym kierunku, aby grać takich imprez jak najwięcej. Jestem z mazowieckiego... Hmm myślę, że poznacie mnie dokładniej w trakcie konwersacji. Pozdrawiam
|
|||
|
17.03.2013, 21:38,
|
||||
|
Witajcie,
Jestem samoukiem, bez szkoły muzycznej i takich tam. Gram od 20 lat, ale głowy nie urywam (ciągle się uczę ). Interesują mnie syntezatory wszelkich maści zwłaszcza ostatnie modele Kurzweil. Zaczynałem jednak jak większość od prostych keyboardów i na nich robiłem pierwsze szlify. Generalnie jestem muzykiem amatorem, gram i komponuję dla przyjemności, nie zarobkowo (zarabiam na życie w kompletnie innej branży). Obecnie działam tylko na syntezatorach i sprzęcie komputerowym. Pierwsze utwory komponowałem w 1997 roku na komputerze Amiga (który to komputer wykorzystuję m.in. do dziś). Mam nadzieję, że wniosę coś od siebie do portalu muzykuj.com i tego forum .Pozdrawiam Azzorek
Kurzweil PC3K8+Kore64||Yamaha AN1X, CS1X||Waldorf Rocket, Streichfett, Pulse 2||Roland Juno-X, SH-4D, JV-1010+SR_98||KORG R3, Wavestate, 05/RW, X5DR, Monotron+Delay+Duo||Alesis SR18 i AirFX||KAWAI Q80||Novation Bass Station II ||Strymon BigSky||VSTi(KORG Legacy, Spectrasonics Omnisphere,Alpha-Ray)||Apple MacMini+Logic 9 Pro||PC+Cubase 12 Pro.
|
|||
|
18.03.2013, 10:28,
|
||||
|
Witamy serdecznie nowych użytkowników, mam nadzieję, że po zlocie trochę tu nas przybędzie
|
|||
|
07.04.2013, 16:02,
|
||||
|
Powitać wszystkich klawiszowców zarówno zawodowców jak i amatorów oraz zawodowców amatorów i amatorów zawodowców :-)
|
|||
|
08.04.2013, 11:27,
|
||||
|
Witam.
W dzieciństwie kilka lat podstaw na pianinie. Potem przez długie lata proza życia, a ostatnio powrót, całkowicie amatorski do domowego muzykowania. Jednak instrumenty klawiszowe zawsze gdzieś tam przy mnie były. Ostatnio po wymianie parku maszyn, stałem się szczęśliwym posiadaczem Kurzweila PC3x z kore64. Muzyką bawię się z pomocą komputera (DAW-y plus VSTi) -a będąc na forum, często pewnie będę pytał o wiele rzeczy, które dla wielu są łatwe i oczywiste, więc z góry proszę o trochę wyrozumiałości. Pozdrawiam
|
|||
|
18.04.2013, 12:55,
|
||||
|
Witam wszystkich serdecznie
Mam na imię Krzysztof, jestem samoukiem i mimo, że grę na klawiszach (akordeon 36 basów) zaczynałem już w przedszkolu to nadal nie znam nut Ale muzyka zawsze była moją pasją i zamierzam w końcu na starsze już lata oddać się swoim hobby i znów powrócić do grania, a może i tworzenia. Przymierzam się właśnie do zakupu jakiegoś fajnego syntezatora (MOX6, a może MOTIF XF6?). Wierzę, że pomożecie mi dobrze wybrać. |
|||
|
06.05.2013, 10:22,
|
||||
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Piotr |
|||
|
08.05.2013, 20:41,
|
||||
|
Witam wszystkich, pozdrawiam
![]() Michał |
|||
|
09.05.2013, 05:19,
|
||||
|
Witamy nowych i zapraszamy do udzielania się na forum
Kurzwei PC3x Pc2x , K2600x, fender Rhodes, Novation xio, Novation x station, Yamaha sk20, Yamaha motif rack es ,plg-150 vl . Virus ti Polar, Korg M3 76, Yamaha s90xs, Hammond Sk1 chętnie pomogę.
|
|||
|
03.06.2013, 17:40,
|
||||
|
cześć, jestem Baran.
chór: cześć Baran... od kilkunastu lat jestem uzależniony od instrumentów klawiszowych. w końcu to z siebie zrzuciłem
|
|||
|
03.06.2013, 20:00,
|
||||
|
lubimy Cię
|
|||
|
04.06.2013, 12:06,
|
||||
|
No to zazdroszczę, ja jeszcze się ukrywam z tymi klawiszami przed żoną
|
|||
|
11.06.2013, 14:14,
|
||||
|
Witam wszystkich miłośników instrumentów klawiszowych!
Bardzo się cieszę, że powstał portal, który zajmuje się recenzjami wszelkiej maści instrumentów klawiszowych, i co więcej, robi to ciekawie i profesjonalnie! ![]() Co do mnie, to pierwszą styczność z instrumentami klawiszowymi miałem w szkole podstawowej i w sumie od tego czas jestem samoukiem. W liceum i na studiach grałem w zapole rockowym ale ze względu na moje studia za granicą trzeba było zawiesić działalność kapeli. Jednakże już nie mogę się doczekać kiedy powrócę do kraju i przetestuję niektóre wspaniałe aplikacje na iOS testowane na łamach portalu. ![]() pozdrawiam, Marek |
|||
|
12.06.2013, 21:24,
|
||||
|
Cześć
Niezmiernie miło mi dołączyć do tej forumowej społeczności. Po zakończeniu w klasie fortepianu PSM Ist porzuciłem gre na klawiszach dla gitary basowej na prawie 10 lat ale od ok 2 gram znowu. Interesuje się głównie Kurzweilem którego w mojej rodzinnej Warszawie nigdzie ograc się nie da (####ić music info) oraz syntami Yamahy, starymi i nowymi. Gram na Kurzweilu SP2xs (w najblizszym czasie planuje zakup SP4) oraz Yamaha MX61, nie dawno jeszcze Juno Di. Poza tym moduje nieudolnie Monotribe'a ![]() Z tytułu wykonywanej pracy mogę pomoc w sprawach pianin elektronicznych firm Yamaha, Roland i Casio, hobbystycznie staram sie wiedziec jak najwięcej o pianinach wspomnianego juz Kurzweila. Hi all! |
|||
|
13.06.2013, 05:17,
|
||||
|
Hej trzymamy za słowo :-)
|
|||
|
13.06.2013, 11:03,
|
||||
|
dzdzystyjames, rozumiem Cię jak najbardzieej bo kiedyś sam biegałem po całej Warszawie za Kurzweilem. Jak tylko masz ochotę ograć PC3x to zapraszam na Ursynów.
Pozdr |
|||
|
13.06.2013, 21:55,
|
||||
|
(13.06.2013, 11:03)garit napisał(a): dzdzystyjames, rozumiem Cię jak najbardzieej bo kiedyś sam biegałem po całej Warszawie za Kurzweilem. Jak tylko masz ochotę ograć PC3x to zapraszam na Ursynów. sam mieszkam na Ursynowie ![]() raczej interesują mnie pianina tej marki, chociaż np SP5 to pianino na tej samej co RD700NX - praktycznie syntezator |
|||
|
14.06.2013, 11:47,
|
||||
|
A no proszę, to kontakt na priv i wpadasz po prostu. Swoja drogą jak można rzucić klawisze dla basówki?? No ale OK, nie drążę
.
|
|||
|
16.07.2013, 10:55,
|
||||
|
cześć wszystkim
tomek - posiadacz krome (jeszcze nie ujarzmionego) |
|||
|
16.07.2013, 11:08,
|
||||
|
Witamy! :-)
|
|||
|
23.07.2013, 07:25,
|
||||
|
Witam wszystkich forumowiczów!
![]() Podoba mi sie to forum. Administrator, jak widzę, bardzo sie stara (pozdrawiam Pawła ) i myślę, że można tu znaleźć wiele fajnych rzeczy...pozdrawiam serdecznie
|
|||
|
23.07.2013, 08:38,
|
||||
|
O kope lat :-).
Witamy !!
|
|||
|
25.07.2013, 09:29,
|
||||
|
cześć wszystkim
gram na keyboardzie i dlatego tu trafiłem, gram również na harmonijce i prowadzę o niej stronę, zapraszam [undefined=undefined]tabynaharmonijke.blogspot.com
|
|||
|
03.08.2013, 22:50,
|
||||
|
Witam
![]() Nie znam się kompletnie na muzyce - potrafię zagrać jedynie "Wlazł kotek na płotek" - ale uwielbiam dźwięki i stosuję je w swojej pracy. Robię filmy dokumentalne o sztuce, grafice itd. Dźwięki z mojego MM6 stosuję do podkładów muzycznych. Sprowadził mnie tu problem z kartą EMU 1212 i niemożnością uruchomienia MM6 - ale o tym popłaczę w innym miejscu forum ![]() Dariusz |
|||
|
18.08.2013, 14:40,
|
||||
|
Dzień dobry
Mam na imię Michał, ale wolę, jak do mnie wołają "Michu", więc tego się trzymajmy post-akordeonista (absolwent PSM1st.), miłośnik muzyki który "nawrócił się" kilka lat temu po 10 latach straconych na niemal kompletne niegranie (masakra - ale tak wyszło, że dopiero kilka lat temu spotkałem właściwych ludzi, którzy mnie zainspirowali do powrotu do grania i muzyki w ogóle, uczucie porównywalne do wyciągnięcia głowy spod wody ). Od tego czasu praktykujący, choć wciąż ćwiczący zbyt mało jeszcze-nie-muzyk, ale chyba już nie muzykant Na co dzień bawię się w jakieś studyjne grzebanie, kręci mnie kompozycja i aranżacja, preferuję ciężką muzykę z elementami elektroniki. Jak się trafi, to się i koncertuje czasem hardware: pc3 76, x-station 61, blofeld (moduł), plugiator (moduł) - choć ostatnio bardzo mało wykorzystywana ostatnia dwójka... Pozdrawiam! PS. wiem, że mamy wielu wspólnych znajomych "z branży", ale ćśśśśś
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Przywitaj się | Dj siwy 2023 | 1 | 3,918 |
09.01.2023, 08:30 Ostatni post: bestspec |
|
| Witam się | PatiPe | 1 | 11,349 |
22.11.2020, 21:41 Ostatni post: Valtari |