|
Klawisze na wesela
|
|
30.11.2017, 21:03,
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.11.2017, 21:34 przez Valtari.)
|
||||
|
RE: Klawisze na wesela
Sprawa jest prosta, w obu instrumentach wpinasz kable w Audio out L/R a drugie końce kabli do dwóch wejść stereo w mikserze i w mikserze ustawisz potencjometrami poziom głośności poszczególnych klawiszy, bo z pewnością inna będzie moc sygnału wyjściowego. Oczywiście głośność klawiszy musi być również dopasowana do pozostałych muzyków, ale myślę że to nie Twój problem, każdy będzie coś tam brzdękał na próbie a jedna osoba ustawi odpowiednią głośność wszystkich instrumentów. Co do słuchawek to jak pisałeś poprzedni klawiszowiec wpinał je do miksera, standardowy kabel w słuchawkach to najczęściej od 1.2 m do 3m ale przecież są przedłużki, trzeba zobaczyć jakimi kablami dysponują koledzy. Słuchawki douszne uszkadzają słuch i jestem ich przeciwnikiem, więc najlepiej jakieś nauszne w obudowie zamkniętej. Jakie ? A do jakiej kwoty ?
![]() Przeczytaj ten wątek, ciekawe źródło wiedzy praktycznej https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1916840.html Kurzweila MPS20F zdaje się że ciężko dostać, jedna osoba na forum interesuje się modelem MPS20f lub ewentualnie MPS10f i nie potrafi ich zdobyć. Nic mi nie wiadomo o zakończeniu produkcji a model jest na oficjalnej stronie Kurzweila więc nie wiem w czym jest problem. Wielkim plusem tego Kurzweila jest klawiatura, to model TP40L od firmy Fatar. Bez rozpisywania się wspomnę tylko że jest bardzo trwała i lubiana przez muzyków za to jak pozwala kontrolować dynamikę w trakcie gry. Nie znam chyba nikogo komu by ta klawiatura nie leżała. To ta sama klawiatura co w modelu Forte za ok 12 tys ! Brzmień jest mniej niż w DS88 a ich ocena to indywidualna sprawa, trzeba samemu ocenić. Trzeba tylko uważać aby nie kupić modelu MPS20 (bez literki "F" w nazwie) bo tam klawiatura jest już inna. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Pianino na początek dla dziecka lat 7 | Zooja22 | 6 | 4,281 |
18.10.2025, 17:12 Ostatni post: Valtari |
|
| Jaki uniwersalny klawisz na scenę | Paradoxides | 10 | 3,834 |
19.08.2025, 09:34 Ostatni post: Paradoxides |
|